5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUPDATE Craiova: Poliţia desfăşoară o amplă acţiune de verificare a taximetriştilor

UPDATE Craiova: Poliţia desfăşoară o amplă acţiune de verificare a taximetriştilor

Poliţiştii Biroului Rutier Craiova  desfăşoară, începând cu ora 10.30, o amplă acţiune în municipiu pentru verificarea taximetriştilor. La acţiune participă poliţişti de la rutieră, inspectori ai Registrului Auto Român, dar şi reprezentanţi ai Primăriei Craiova. Acţiunea se desfăşoară pe principalele bulevarde din Bănie şi vizează legalitatea documentelor deţinute de taximetrişti şi starea tehnică a taxiurilor.

UPDATE 16.00: În cadrul acţiunii, poliţiştii rutieri au verificat în trafic peste 250 de autovehicule destinate transportului rutier de persoane în regim taxi. Ca urmare a neregulilor constatate, oamenii legii au aplicat 31 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproape 10.000 lei. Cele mai multe sancţiuni, 11 la număr, au fost aplicate pentru opriri sau staţionări neregulamentare.
Poliţiştii au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice două permise de conducere şi au retras două certificate de înmatriculare.
În anul 2014, poliţişti rutieri au organizat 16 actiuni pentru verificarea taximetriştilor, în urma cărora au fost aplicate  1386 de sancţiuni. De asemenea, poliţiştii au reţinut 188 de permise de conducere persoanelor care desfăşurau activităţi de transport persoane în regim taxi şi au retras 118 certificate de înmatriculare şi 18 licenţe de transport. Totodată, taximetriştii au fost cercetaţi în 34 de dosare penale.


Editor: Anca Dumitraşcu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS