15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCei şase copii şi tatăl lor, conduşi astăzi pe ultimul drum

Cei şase copii şi tatăl lor, conduşi astăzi pe ultimul drum

Cosmin Bumbu şi cei şase copii ai săi, toţi decedaţi luni la Rovinari, vor fi conduşi astăzi pe ultimul drum. Rudele celor şapte morţi în urma intoxicaţiei cu monoxid de carbon au venit ieri la Serviciul de Medicină Legală Gorj. Medicii legişti au efectuat necropsia şi au stabilit cu exactitate cauzele decesului: intoxicaţie cu monoxid de carbon. Firma de pompe funebre angajată de Complexul Energetic Oltenia să se ocupe de înmormântare a adus sicrie albe pentru copii și un coşciug negru pentru Cosmin Bumbu. La morgă au venit soacra și cumnata bărbatului, Luminița Bumbu așteptându-și copilașii la Rovinari. „Nu am lăsat-o să vină la morgă. Este distrusă de durere. O aducem la biserică“, a spus un unchi al femeii.

CEO sprijină familia

Conducerea Complexului Energetic Oltenia a decis să sprijine familia celor şapte decedaţi şi să suporte toate costurile legate de înmormântare. Acestea se ridică la 17.000 de lei. Primăria Rovinari se va ocupa de organizarea pomenii. „Conducerea CE Oltenia îşi exprimă regretul profund pentru tragicul eveniment care a avut loc în Rovinari. Ţinând cont de situaţia lor materială, s-a decis ca toate cheltuielile de înmormântare să fie asigurate de societate, urmând ca Primăria Rovinari să suporte celelalte costuri conexe“, potrivit unui comunicat de presă al Complexului Energetic Oltenia. Astăzi, la Rovinari va fi zi de doliu, printr-o decizie a primarului Dorin Filip. „Toate instituţiile şi autorităţile publice, partidele politice, instituţiile de învăţământ şi de cultură de pe raza oraşului Rovinari sunt obligate să arboreze drapelul de stat al României în bernă. Aceeaşi obligaţie incumbă şi persoanelor fizice sau juridice care arborează drapelul de stat al României la domiciliu, reşedinţă sau sediu. În ziua de 14 ianuarie se interzice desfăşurarea de activităţi cultural-artistice sau sportive pe raza oraşului Rovinari“, se arată în dispoziţia primarului Dorin Filip.

Expertiză INSEMEX la Rovinari

Specialiştii de la Institutul Naţional pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă (INSEMEX) Petroşani au solicitat autorităţilor din Rovinari să le pună la dispoziţie centrala, boilerul şi aragazul din garsoniera unde au murit cei şase copii şi tatăl acestora. Centrala şi boilerul ar fi fost montate la începutul acestei luni, fără a exista autorizaţiile necesare. Tatăl copiilor ar fi folosit o improvizaţie pentru a alimenta centrala cu gaze. Experţii de la INSEMEX Petroşani urmează să stabilească exact dacă aparatura funcţiona cum trebuie. Copiii ar mai fi ajuns la sfârşitul anului trecut cu stări de rău la spitalul din localitate, dar totul a fost pus pe seama unor probleme legate de alimentaţie.
Cele şapte sicrie au fost depuse la catedrala din Rovinari, înmormântarea urmând să aibă loc de la ora 12.30.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS