12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţi: Inspectorii şcolari verifică dacă şcolile sunt pregătite pentru desfăşurarea simularilor

Mehedinţi: Inspectorii şcolari verifică dacă şcolile sunt pregătite pentru desfăşurarea simularilor

Inspectoratul Şcolar Judeţean Mehedinţi verifică în această perioadă, prin inspectorii şcolari, dacă unităţile de învăţământ au realizat planuri organizatorice în vederea desfăşurării simulărilor examenelor naţionale.

Pentru semestrul al II-lea al anului şcolar 2014-2015 Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice a stabilit, prin OMEN 5144/15.12.2014, organizarea simulărilor pentru examenele naţionale de Evaluare Naţională la clasa a VIII şi de Bacalaureat la clasele a XI-a şi a XII-a.
“Simulările vor debuta cu cele pentru clasa a VIII-a, astfel că pe data de 23 februarie 2015 elevii din anul terminal al gimnaziului urmează să susţină proba la limba şi literatura română, pe data de 24 februarie fiind stabilită proba la matematică, rezultatele finale urmând să fie afişate pe data de 6 martie 2015”, se arată într-un comunicat al ISJ Mehedinţi.
Simularea examenului de bacalaureat naţional pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a urmează să se desfăşoare în luna martie, pe 2 martie desfăşurându-se prima probă, cea la limba şi literatura română. Pe 4 martie va avea loc proba obligatorie a profilului, iar pe 6 martie, doar elevii de clasa a XII-a vor avea de susţinut proba la alegere a profilului şi a specializării.
Afişarea rezultatelor este programată pentru data de 12 martie 2015.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS