8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljExpoziţie dedicată Zilei Naţionale a Fotografiei, la Craiova

Expoziţie dedicată Zilei Naţionale a Fotografiei, la Craiova

Fotoclubul Mircea Faria organizează o expoziție de fotografie dedicată Zilei Naționale a Fotografiei în România, ce va avea loc în perioada 12 – 19 ianuarie, în sala de expoziții ARTA a Uniunii Artiștilor Plastici din Craiova. Vernisajul expoziției va avea loc în ziua astăzi, de la ora 18.00.

Fotoclubul „Mircea Faria” este o organizație neguvernamentală și nonprofit cu sediul în Craiova. După mai bine de cincizeci de ani de activitate neîntrerupta, ne mândrim cu un bilanț deosebit: organizarea a zeci de saloane naționale și expoziții organizate pe simezele craiovene, nenumărate participări ale membrilor clubului la expoziții naționale și internaționale, sute de confirmări prin premii și distincții venite din toate colțurile lumii.
Ziua de 11 ianuarie a devenit Ziua Artei Fotografice în România, începând cu anul 2010, ca urmare a unei hotărârii de Guvern inițiate de Kelemen Hunor, Ministrul Culturii din perioada respectivă. A fost aleasă această zi, deoarece pe data de 11 ianuarie 1812 s-a născut Carol Popp de Szathmári unul dintre primii fotoreporteri de război ai lumii, care a trăit şi a lucrat în Bucureşti timp de o jumătate de secol. Ziua Fotografiei trebuie să fie un prilej pentru organizarea de acţiuni culturale, simpozioane, expoziții, mese rotunde şi alte acţiuni cu tematică inspirată de arta fotografică. De asemenea, autorităţile administraţiei publice centrale şi locale trebuie să acorde sprijinul lor,  astfel încât manifestările ocazionate de eveniment să fie posibile.
Expoziția dedicată de Fotoclubul Mircea Faria pentru Ziua Națională a Fotografiei este susținută cu lucrările următorilor artiști fotografi (nominalizați în ordine alfabetică): Remus Badea, Cristian Bălă, Victor Boldâr, Ștefania Buzatu, Horațiu Buzatu, Florin Chirea, Doru Dădălău, Constantin David, Sorin Danciu, Dorian Delureanu, Mihai Diaconu, Sorin Goanță, Constantin Ticu Gruescu, Marius Nitipir, Marius Ologu, Vlad Țigănilă, Oana Țigănilă, Dan Țigănilă, Marinel Tira, Claudiu Vulpan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS