10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDirectorul comercial Apavil Vâlcea, arestat la Craiova

Directorul comercial Apavil Vâlcea, arestat la Craiova

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât vineri să-l aresteze preventiv pe Ion Ionescu, directorul SC Apavil SA Vâlcea, acuzat de procurorii anticorupție de comiterea infracțiunii de luare de mită.
Directorul Ion Ionescu a fost reținut joi, printr-o ordonață emisă de un procuror din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova, care a dispus începerea urmăririi penale față de inculpat pentru comiterea infracțiunii de luare de mită.
Potrivit procurorilor craioveni, în ultimele patru luni ale anului trecut, „inculpatul Ionescu Ion, în calitate de director comercial, a primit de la un denunțător, agent comercial, sumele de 1.000 de dolari şi 5.000 de lei, pentru ca în schimb să-i atribuie, în mod preferenţial, prin încredinţare directă, contracte de achiziţie publică vizând necesarul SC Apavil SA Vâlcea, aferent anului 2015“.
SC Apavil SA Vâlcea este o societate comercială cu capital integral de stat care administrează sistemele de alimentare cu apă și cele de canalizare din Vâlcea, Drăgășani și alte 12 localități din județul Vâlcea, având printre acţionari Primăria Râmnicu Vâlcea și Consiliul Judeţean Vâlcea.
Anchetatorii mai spun că, pe lângă șpagă, directorul Ionescu s-ar fi înțeles cu patronul societății comerciale să-i dea și 15% din valoarea contractelor obținute. „De comun acord, cei doi au stabilit ca inculpatul Ionescu Ion să primească, în numerar, suma de 10.000 de dolari, iar în funcţie de cuantumul contractelor atribuite, să-i mai fie remis un procentaj de 15% din contravaloarea acestora, din care să fie scăzută suma dată în avans“, au mai precizat procurorii anticorupție.
În urma denunțului, în cursul zilei de joi, Ion Ionescu a fost prins în flagrant imediat după ce primise drept șpagă sumele de 1.000 de euro şi 20.000 de lei. Vineri, după o noapte petrecută în arestul IPJ Dolj, inculpatul a fost dus la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă. Instanța a admis propunerea procurorilor anticorupție și a dispus „arestarea preventivă a inculpatului Ionescu Ion, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 9.01.2015, până la data de 7.02.2015, inclusiv. Dispune emiterea, de îndată, a mandatului de arestare preventivă“, se arată în hotărârea Tribunalului Dolj.
Tot vineri, Ion Ionescu a contestat hotărârea magistraților de la Tribunalul Dolj, urmând ca acțiunea inculpatului să fie judecată săptămâna aceasta de magistrații de la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS