10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUn tronson din Brestei și alte trei drumuri, la licitație pentru modernizare

Un tronson din Brestei și alte trei drumuri, la licitație pentru modernizare

Tronsonul scos la licitație pentru modernizare este printre cele mai deteriorate de pe toată lungimea străzii Brestei
Tronsonul scos la licitație pentru modernizare este printre cele mai deteriorate de pe toată lungimea străzii Brestei

Primăria Craiova a scos la licitație, la pachet, proiectul tehnic și execuția pentru reabilitarea și modernizarea unui tronson din strada Brestei și încă trei drumuri din vecinătate. Pentru strada Brestei, vorbim despre tronsonul cuprins între strada Pelendava și Podul Cernele, celelalte trei drumuri fiind Calea Brezei din Cernele (tronsonul dintre canalul colector și Troaca) și străzile Craiovița și Ogorului. Valoarea contractului este de 11.586.102 lei fără TVA (peste trei milioane de euro cu TVA).
Per total, vorbim despre un termen de execuție al acestor lucrări de 15 luni. Defalcat, termenele sunt de câte două luni pentru străzile Craiovița și Ogorului, patru luni pentru tronsonul de pe Brestei și șapte luni pentru cel de pe Calea Brezei. Pentru elaborarea proiectului tehnic, câștigătorul va avea la dispoziție câte 30 de zile pentru fiecare stradă. În ceea ce privește costurile, pentru Calea Brezei sunt alocați 3.651.060 de lei, pentru Brestei 5.819.735 de lei, străzii Craiovița i-au fost alocate 963.257 de lei, iar pentru strada Ogorului – 1.152.050 lei. Toate prețurile exprimate sunt fără TVA.
La sfârșitul lui 2014, au mai fost scoase la licitație două astfel de contracte vizând 14 străzi și patru alei din Craiova. Valoarea estimată a acestora este de peste șapte milioane de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS