11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljNici un câștigător la concursurile de soluții pentru schimbarea fântânilor

Nici un câștigător la concursurile de soluții pentru schimbarea fântânilor

Dorința primăriei de a schimba fântâna muzicală nu se va materializa curând, pentru că nici o soluție nu a trecut de concursul organizat (Foto: Arhiva GdS)
Dorința primăriei de a schimba fântâna muzicală nu se va materializa curând, pentru că nici o soluție nu a trecut de concursul organizat (Foto: Arhiva GdS)

Concursurile de soluții lansate de Primăria Craiova pentru fântânile de la Ciupercă, cea muzicală, cea de la Doljana, dar și pentru totemul de la intrarea în oraș nu și-au găsit nici un câștigător. Primăria pusese la bătaie 92.000 de lei pentru toate cele patru concursuri de soluții, astfel că fiecare câștigător ar fi primit 23.000 de lei pentru cedarea drepturilor de autor. Lucrul acesta nu s-a întâmplat, însă, pentru că nici o soluție nu a fost pe placul întregului juriu.
„Pentru totemul de intrare în localitate au fost patru soluții, însă nu ne-a plăcut nici una. Erau cam în același specific cu totemul care este la ora actuală, și atunci nu avea rost să schimbăm ceva deja existent cu ceva care seamănă, dar este nou, și pentru care să cheltuim bani. Pentru fântâna de la Doljana nu s-a prezentat nimeni, acolo fiind vorba despre o columnă care ar fi trebuit ridicată. Pentru concursul legat de fântâna muzicală a venit o singură soluție, care nu arăta rău, dar nu era ceea ce ne închipuiam noi, adică era acoperită doar partea de țevi. Practic, am fi băgat niște bani doar ca să acoperim țevile. Nu asta era intenția noastră, ci aceea de a găsi o modalitate prin care fântâna respectivă să arate bine inclusiv în perioada de iarnă. În cele din urmă, pentru fântâna de la Ciupercă am avut o soluție care mie mi-a plăcut, însă concursul a fost anulat pentru că în urma jurizării nu a fost dat un punctaj bun“, a spus primarul Lia Olguța Vasilescu. Concursurile de soluții vor fi reluate în perioada următoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS