22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljLucrările de apă și canalizare, câțiva kilometri până la încheiere

Lucrările de apă și canalizare, câțiva kilometri până la încheiere

Până în prezent, au fost executate, pe masterplanul de apă din Craiova, 57 de kilometri  de canalizare și 31 de kilometri de rețea de apă (Foto: Arhiva GdS)
Până în prezent, au fost executate, pe masterplanul de apă din Craiova, 57 de kilometri
de canalizare și 31 de kilometri de rețea de apă (Foto: Arhiva GdS)

Firma MITLIV a prezentat Primăriei Craiova ultimele raportări în ceea ce privește parcursul lucrărilor pe masterplanul de apă și canalizare. Conform acestora, până la finalizarea primei etape a masterplanului de apă, mai sunt de realizat 11 kilometri de canalizare și patru kilometri de rețea de apă potabilă.
„Ultimele raportări arată că, până acum, s-au introdus în Craiova 57 de kilometri de canalizare și 31 de kilometri de rețea de apă. Mai sunt de introdus, până în august 2015, încă 11 kilometri de canalizare și patru kilometri de apă potabilă pentru masterplanul 1 de apă și canalizare“, a explicat primarul Lia Olguța Vasilescu.
Pe lângă acestea, însă, persistă problema cu anumite persoane care au în proprietate străzi pe care ar trebui să le doneze municipalității, astfel încât să se poată intra cu lucrări și pe aceste străzi.
„Urmează ca, până la sfârșitul acestui an, din economiile pe care noi le-am avut, de 17 milioane de euro, să introducem în toată Craiova apă și canalizare. Este adevărat că din 97 de străzi pentru această etapă, nu au reușit să fie conformate până la această dată decât 31. Oamenii nu și-au donat proprietățile către municipalitate. Suntem în continuare în negocieri cu persoanele ca să vină la notar și să ne doneze aceste străzi. Dacă nu se va întâmpla asta, probabil că din cele 17 milioane de euro vom folosi doar vreo șapte milioane, ceea ce ar fi o pierdere foarte mare pentru municipalitate și pentru cei care nu vor reuși să beneficieze de aceste utilități“, a mai precizat Vasilescu.
Până atunci, însă, contractul pentru lucrările în valoare de 17 milioane de euro a fost scos la licitație și a și fost câștigat de către Hidroconstrucţia SA. Conform Companiei de Apă Oltenia, zonele prinse în proiect pentru extindere alimentare cu apă potabilă sunt Izvorul Rece, Industriilor, Rovine II, Brestei, Fața Luncii, Lascăr Catargiu, zona Romanescu, Veterani, Gârlești, Bariera Vâlcii, și un colector de canalizare menajeră pe străzile Brestei și Fermierului, iar pentru canalizare, zona Brestei.
Pentru începerea lucrărilor se așteaptă semnarea Contractului de Finanțare între Compania de Apa Oltenia și Ministerul Mediului, iar perioada de execuție a contractului este de zece luni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS