12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalIncendiu la o pizzerie din Râmnicu Vâlcea

Incendiu la o pizzerie din Râmnicu Vâlcea

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „General Magheru” al judeţului Vâlcea au intervenit azi noapte, în Râmnicu Vâlcea pe strada Ştirbei Vodă, pentru stingerea unui incendiu produs la sediul unei societăţi comerciale cu profil de alimentaţie publică (pizzerie).
Flăcările s-au declanşat la acoperişul clădirii, în imediata apropiere a coşului pentru evacuarea fumului de la şemineu.
Până la stingerea incendiului au ars 10 mp de scândură din componenţa tavanului şi câteva grinzi din lemn. La scurt timp de la sosirea pompierilor la locul intervenţiei, incendiul a fost stins, înainte ca flăcările să cuprindă întreaga clădire.
Potrivit pompierilor, incendiul s-ar fi declanşat în urma supraîncălzirii coşului pentru evacuarea fumului, neizolat corespunzător faţă de materialele combustibile din componenţa acoperişului.

Pentru evitarea unor situaţii similare, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) General Magheru al judeţului Vâlcea vă recomandă respectarea următoarelor măsuri:
–  verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
– coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
– coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn şi altele asemenea).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS