5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDirectorul de la Apavil trebuia să primească 10.000 de dolari și 15% din contravaloarea contractelor

Directorul de la Apavil trebuia să primească 10.000 de dolari și 15% din contravaloarea contractelor

Ion Ionescu, directorul comercial al Apavil Râmnicu Vâlcea, reținut joi seară de procurorii DNA după ce a fost surprins în flagrant primind mită, trebuia să primească 10.000 de dolari pentru atribuirea, în mod preferențial, a unor contracte de achiziție publică, dar și 15% din contravaloarea respectivelor contracte, în funcție de cuantumul lor.
Surse judiciare au declarat vineri pentru Agerpres că un reprezentant al SC Hidroprest Steel SA i-a remis lui Ion Ionescu, în intervalul septembrie — decembrie 2014, sumele de 1.000 dolari și 5.000 de lei pentru ca acesta din urmă să-i atribuie, în mod preferențial, prin încredințare directă, contracte de achiziție publică vizând necesarul SC Apavil SA Vâlcea aferent anului 2015.

Conform acelorași surse, s-a stabilit ca Ion Ionescu să primească 10.000 de dolari, iar în funcție de cuantumul contractelor atribuite să-i mai fie remis un procent de 15% din contravaloarea acestora, din care să fie scăzută suma dată în avans.

Directorul comercial al Apavil Râmnicu Vâlcea, Ion Ionescu, a fost prins în flagrant, joi, după ce a primit sumele de 1.000 euro și 20.000 lei pentru atribuirea, prin încredințare directă, de contracte de achiziție publică în favoarea societății menționate.
Directorul de la Apavil a fost condus joi pentru audieri la Serviciul Teritorial Craiova al DNA, în urma unor percheziții care au avut loc la Vâlcea, el fiind ulterior reținut pentru luare de mită.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS