10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTânără de 17 ani, anchetată după ce şi-a ucis copilul şi l-a îngropat în grădină

Tânără de 17 ani, anchetată după ce şi-a ucis copilul şi l-a îngropat în grădină

Tânăra a ascuns sarcina, spunând că are cancer la stomac
Tânăra a ascuns sarcina, spunând că are cancer la stomac

O tânără, de 17 ani, din comuna gorjeană Drăguţeşti, este cercetată de poliţie pentru comiterea infracţiunii de pruncucidere. Minora este suspectată că şi-ar fi ucis şi îngropat copilul nou-născut. Potrivit localnicilor din Drăguţeşti, mama nu a recunoscut că este însărcinată şi le-a spus consătenilor că suferă de o afecţiune gravă la stomac. Vecinii tinerei au aflat astfel că, din cauza unui fibrom, burta femeii ar fi luat proporţii în ultimele luni. Pe 2 ianuarie, minora a născut în casa unde locuieşte cu mama și cu unul dintre unchi. Tânăra mamă a decis să îngroape fătul în curtea casei părinteşti. Potrivit anchetatorilor, naşterea a avut loc la termen. Minora a fost ridicată de poliţie pentru a fi audiată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu. Din cauza problemelor medicale apărute ca urmare a naşterii, tânăra a fost internată pe 6 ianuarie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.

Mai are un copil de trei ani

Tânăra de 17 ani s-a ales cu dosar penal pentru infracţiunea de pruncucidere. Minora mai are acasă un copil de trei ani, care acum se află în îngrijirea bunicii sale.
„Pe 6 ianuarie, organele de cercetare penală ale Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că o minoră de 17 ani a născut un copil pe care ulterior l-a îngropat în curtea locuinței. Procurorii Parchetului Târgu Jiu alături de poliție au efectuat o percheziție la domiciliul elevei și au descoperit îngropat în curtea locuinței cadavrul unui nou-născut de sex masculin. În vederea stabilirii împrejurării și cauzelor decesului s-a decis efectuarea necropsiei de medicii Serviciului de Medicină Legală Gorj. În cauză, cercetările continuă pentru stabilirea răspunderii judiciare“, a declarat procurorul Laurențiu Grecu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.

Tatăl copilului mort, la muncă în Italia

Mama minorei a declarat că nu a știut de sarcina fiicei sale și că, dacă nu își ucidea copilul, i-l creștea. „Chiar nu ştiam. Nu are rost să vorbesc, normal că ştiu cu cine este făcut copilul. Tatăl lui este la muncă în Italia. Nu ştiu cum a născut şi ce a făcut. Nu i-a fost rău, nu a avut nimic, nu ştiu nimic. Eu am un copil de crescut, normal că sunt şocată. A mai făcut un copil la 14 ani şi să ştiţi că l-aş fi crescut şi pe celălalt aşa cum îl cresc şi pe ăsta“, a declarat mama fetei. Tatăl copilului decedat este plecat la muncă în Italia, pentru a strânge bani să își întrețină familia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS