10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljÎPS Irineu, la hramul Bisericii „Sfântul Ioan Botezătorul”

ÎPS Irineu, la hramul Bisericii „Sfântul Ioan Botezătorul”

Biserica “Sfântul Ioan Botezătorul”, din cartierul craiovean Brestei, a îmbrăcat ieri, 7 ianuarie, haine de sărbătoare pentru a-şi cinsti Ocrotitorul. Bucuria duhovnicească a hramului a fost sporită de prezenţa în mijlocul credincioşilor din această parohie a Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, care a săvârşit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi.

În cuvântul de învăţătură, IPS Irineu a vorbit despre modelul de viaţă şi credinţă reprezentat de ultimul prooroc al Vechiului Testament şi a subliniat calitatea acestuia de Înaintemergător al Domnului.
La finalul Sfintei Liturghii, a fost săvârşită o slujbă de Parastas întru pomenirea ctitorilor şi binefăcătorilor sfântului locaş. După cum ne-a precizat părintele paroh Florentin Danciu, Biserica “Sfântul Ioan Botezătorul – Brestei” este una dintre puţinele biserici din Craiova ridicate în timpul regimului comunist, lucrările de pictură fiind însă finalizate în anul 2000, în timpul păstoririi vrednicului de pomenire mitropolit Nestor al Olteniei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS