17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoljean judecat pentru dare de mită

Doljean judecat pentru dare de mită

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au dispus trimiterea în judecată a unui bărbat de 31 de ani, din comuna Dioști, acuzat că a încercat să mituiască un polițist pentru a scăpa de un dosar penal.
Nicu Soreanu, de 31 de ani, a fost reţinut în seara de 2 septembrie anul trecut, în urma unui flagrant organizat de ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie. Cu o zi înainte, pe 1 septembrie, agentul Radu Cristian Teodor, de la Postul de Poliţie Dioşti, și-a informat superiorii despre faptul că a fost sunat de Nicu Soreanu, care i-a promis o sumă de bani pentru a nu înregistra un dosar penal pe numele său. Dosarul fusese întocmit de agentul de poliţie în cursul aceleiaşi zile, după ce a stabilit că Soreanu a condus un autoturism, deși nu avea permis pentru nici o categorie de vehicule. Mai exact, în după-amiaza de 1 septembrie, un echipaj de polițiști din Dioști a observat pe strada Morii din comună un autoturism „înfipt“ în gardul unei gospodării. Ulterior, oamenii legii au identificat șoferul în persoana lui Nicu Soreanu, care, din cauza lipsei de experiență în conducere, a pierdut controlul volanului şi s-a oprit cu mașina într-un gard.
Sesizarea polițistului din Dioști a ajuns la ofiţerii anticorupție, care, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, au organizat o acțiune de prindere în flagrant. În seara de 2 septembrie, Nicu Soreanu a fost prins în flagrant în sediul Postului de Poliţie, imediat după ce i-a dat polițistului suma de 1.200 de lei pentru a nu înregistra dosarul penal pe numele său.
La începutul acestui an, procurorii au încheiat cercetările în acest dosar și au dispus trimiterea în judecată sub control judiciar a bărbatului de 31 de ani, care este acuzat de comiterea infracțiunii de dare de mită. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj pe 5 ianuarie, iar primul termen de judecată a fost stabilit de instanță pentru data de 14 ianuarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS