24.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţi: Poliţiştii din Gruia învaţă cu fonduri europene cum să apere oamenii de infractori

Mehedinţi: Poliţiştii din Gruia învaţă cu fonduri europene cum să apere oamenii de infractori

Poliţiştii mehedinţeni învaţă cu fonduri europene, într-un parteneriat cu Confederaţia Elveţiană, cum să-şi îmbunătăţească timpul de intervenţie la solicitările venite din partea localnicilor din Gruia, acolo unde există o puternică comunitate de rromi.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mehedinţi implementează în prezent, microproiectul „Obiectiv comun: asigurarea unui climat de siguranţă publică în comuna Gruia, judeţul Mehedinţi”, ce face parte din proiectul cu fonduri nerambursabile „Promovarea conceptului de poliţie de proximitate în zonele rurale, cu accent pe comunităţi de romi şi alte comunităţi defavorizate din punct de vedere socio-economic”, derulat în parteneriat cu Confederaţia Elveţiană.

„Obiectivul general al microproiectului îl reprezintă îmbunătăţirea climatului de ordine, creşterea gradului de siguranţă a populaţiei și optimizarea timpului de intervenţie la evenimentele sesizate, iar ca obiective specifice amintim pregătirea antiinfracţională şi antivictimală a  populaţiei prin activităţi de informare desfăşurate în comunitatea şi în şcolile de pe raza comunei Gruia”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi.

Pentru îndeplinirea în bune condiţii a obiectivelor menționate au fost desfăşurate până în prezent o serie de activităţi prin care s-a urmărit și îmbunătăţirea serviciului poliţienesc acordat populaţiei din localitate şi a capacităţii poliției de a preveni şi combate faptele anti-sociale.

Faza de implementare a microproiectului urmează să se încheie la data de 30.01.2015, dată până la care se vor derula şi alte activităţi cuprinse în graficul de implementare a proiectului. În comuna Gruia sunt în prezent trei poliţişti.

Tot în cadrul aceluiaşi proiect poliţiştii din Jiana, o altă comună cu o comunitate importantă de romi a primit în cursul anului 2014, o autospecială de serviciu şi obiecte de logistică.

Editor: Mariana Butnariu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS