16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljRecon ar putea construi Centrul Turistic pentru Agrement și Sport

Recon ar putea construi Centrul Turistic pentru Agrement și Sport

La licitația lansată de Consiliul Județean (CJ) Dolj pentru construirea unui centru de agrement și sport s-a prezentat un singur ofertant, astfel că există mari șanse ca acesta să fie și câștigătorul. Este vorba despre liderul de asociere RECON SA, care împreună cu SC MSPORT PRO SRL ar avea marea provocare de a realiza acest proiect până la sfârșitul anului 2015. Centrul Turistic pentru Agrement și Sport este un proiect cu o valoare estimată de 12.541.560,63 lei fără TVA, finanțat prin Programul Operațional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, Domeniul de intervenţie 5.2 – „Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterea calităţii serviciilor turistice“.
Centrul sportiv al CJ Dolj ar urma să fie construit pe un teren de 30.877 mp aflat pe Calea București, în spatele blocurilor aviatorilor din zona Aeroportului Craiova. Conform proiectului, în exteriorul centrului vor putea fi găsite terenuri de fotbal, de tenis de câmp, terenuri multifuncționale, dar și piste de alergat cu groapă de nisip și de bowling. Amatorii de cățărări vor avea la dispoziție și un perete de alpinism. Pe partea de interior, centrul va beneficia de săli de forță, de masaj, de biliard, fitness, tenis de masă, având și o saună.
Investiția estimată de autoritatea județeană la peste 3,5 milioane de euro, cu o contribuție proprie de 1,9 milioane de euro, va fi adresată tuturor craiovenilor, care vor plăti un bilet și vor avea acces la facilitățile centrului.
Reamintim că posibilul câștigător, RECON SA, a realizat mai multe lucrări importante în Craiova. Vorbim despre Sala Polivalentă, Centrul Multifuncțional, extinderea sediului Muzeului de Istorie de la strada Madona Dudu, precum și despre lucrările efectuate la clădirea Filarmonicii „Oltenia“. În prezent, RECON lucrează la reamenajarea și revitalizarea Centrului Istoric din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS