12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCauza incendiul de la Policlinica Spitalului Orășenesc Segarcea, scurtcircuitul electric

Cauza incendiul de la Policlinica Spitalului Orășenesc Segarcea, scurtcircuitul electric

Secţia Pompieri Segarcea a fost solicitată să intervină, ieri seară, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la Policlinica Spitalului Orășenesc Segarcea.

La sosirea echipajelor de pompieri incendiul se manifesta pe aproximativ 460 mp cu posibilități de propagare la Secți de Pediatrie și Stația de Oxigen. În sprijinul echipajelor din Segarcea au mai venit 2 autospeciale de lucru cu apă și spumă din cadrul Detașamentului 1 Pompieri Craiova, 2 autospeciale de la Detașamentul 2 Pompieri Craiova și o autoscară de salvare de la înălțimi.

În urma incendiului, au ars acoperişul confecţionat din astereală din lemn cu învelitoare din tablă pe o suprafaţă de aprox. 460 mp, grinzile, popii şi căpriorii din lemn, 9 birouri din lemn, 3 fişete din lemn, 5 saltele din burete, 5 canapele (din sălile de aşteptare), 11 fotolii, 5 canapele pentru consultaţie, 26 scaune, 5 paravane pentru separare (din pânză), 5 detectoare de fum, medicamentaţie specifică, 24 corpuri pentru iluminat, tavanele din paiantă pe o suprafaţă de aproximativ 360 mp, 3 aparate pentru fizioterapie.

S-au deteriorat 3 boilere electrice, 5 birouri din lemn, 2 biblioteci din lemn, 2 aparate de filtrat apa, 12 scaune (cu picioare metalice), 6 aparate aer condiţionat, aprox. 320 mp parchet melaminat, aprox. 1200 mp pereţi interiori, 2 frigidere, 3 lămpi pentru consultaţie, 4 calculatoare, 3 mese ginecologice, 12 corpuri sanitare (8 lavoare şi 4 wc).

Au fost salvate acoperişul construcţiei pe o suprafaţă de aprox. 80 mp, 3 cabinete medicale, 1 grup sanitar pe latura de nord, secţia Pediatrie, staţia de oxigen pe latura de vest, aparatură electronică (calculatoare) și arhiva.

Cauza probabilă a incendiului fiind scurtcircuit electric (conductor electric cu izolaţie deteriorată în urma unei acţiuni fizice).

La intervenție au participat din cadrul ISU Dolj 6 ofiţeri, 64 subofiţeri, 6 autospeciale cu apă și spumă, 1 autopecială de salvare de la înălțimi și 2 autoturisme, 7 poliţisti, 9 jandarmi, 5 poliţişti locali, 7 voluntari din cadrul svsu, 12 persoane de pe locul de muncă, 1 autospecială cu nacelă și 1 tractor.

Intervenția de localizare și lichidare a incendiului fiind coordonată de inspectorul şef col. Florea Constantin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS