10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljȘantierul de pe Carol I ar putea dispărea prin martie

Șantierul de pe Carol I ar putea dispărea prin martie

Săpătura din carosabil, de la intersecția străzii Frații Golești cu bulevardul Carol I, a fost realizată pentru intervenții la canalizarea menajeră FOTO: Claudiu Tudor
Săpătura din carosabil, de la intersecția străzii Frații Golești cu bulevardul Carol I, a fost realizată pentru intervenții la canalizarea menajeră
FOTO: Claudiu Tudor

De aproximativ o lună, șoferii craiovenii care tranzitează bulevardul Carol I, către și dinspre gară, sunt nevoiți să circule în condiții restrictive, având în vedere că în zonă se desfășoară lucrări la canalizare. Aceștia mai au de așteptat până când săpătura de la giratoriul aflat la intersecția cu strada Frații Golești va dispărea, iar circulația va reveni la normal.
Lucrarea amintită face parte din masterplanul de apă și canalizare și este inclusă în contractul de lucrări CL1 „Extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în municipiul Craiova“.
Conform Companiei de Apă Oltenia (CAO), lucrările se execută „cu tehnologie pipe jacking (foraj orizontal dirijat), cu conducta PAFSIN cu diametrul nominal de 800 mm pe o lungime de 349,00 m. (…) Durata estimată pentru execuția lucrărilor în condiții normale va fi de 120 zile“, anunța CAO pe 27 noiembrie printr-un comunicat de presă.
Constructorul Mitliv lucrează în această perioadă la înlocuirea țevilor de canalizare menajeră, lucrări care sunt corelate cu cele din cartierul craiovean Bariera Vâlcii. Conform termenului dat, lucrarea ar trebui să se încheie la sfârșitul lunii martie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS