8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţi: Mii de petarde şi pocnitori confiscate de poliţiştii de frontieră

Mehedinţi: Mii de petarde şi pocnitori confiscate de poliţiştii de frontieră


Poliţiştii de frontieră mehedinţeni, în colaborare cu poliţişti de la Serviciul Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Mehedinţi, au confiscat în preajma Sărbătorii Crăciunului 7.600 de bucăţi de materiale pirotehnice, de la persoane care le comercializau ilegal.

Potrivit unui comunicat de presă remis astăzi de Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi, poliţiştii mehedinţeni au obţinut date şi informaţii conform cărora mai mulţi tineri oferă spre vânzare în pieţele şi târgurile din zona de frontieră a judeţului Mehedinţi – mai exact în municipiul Drobeta Turnu Severin şi în localitatea Cujmir – obiecte pirotehnice fără a poseda autorizaţiile legale. În cadrul unor acţiuni desfăşurate pentru combaterea infracţiunilor la regimul materialelor explozive, oamenii legii au identificat patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani, domiciliaţi în municipiul Drobeta Turnu Severin, care deţineau şi comercializau 7.600 petarde şi pocnitori marca Picolo Corsair şi KO 203. Tinerii au declarat că au cumpărat materialele pirotehnice dintr-un complex comercial, cu scopul de a le oferi spre vânzare în perioada Sărbătorilor de iarnă, ei fiind cercetaţi în prezent pentru nerespectarea regimului materialelor explozive. Săvârşirea unor asemenea fapte se pedepseşte cu închisoare între 2 şi 7 ani.

Cele 7.600 de materiale pirotehnice au fost confiscate şi predate poliţiştilor din cadrul Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase al IPJ Mehedinţi.


Editor: Oana Olaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS