29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Aproape 500 de polițiști pe străzi de Crăciun

Dolj: Aproape 500 de polițiști pe străzi de Crăciun

(Foto: ziarelive.ro)
(Foto: ziarelive.ro)

Aproape 500 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj sunt prezenți de Crăciun pe străzile din județul Dolj, scopul fiind de a asigura un climat de linişte şi siguranţă publică. ”Comanda Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj a dispus măsuri speciale pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică. Peste 450 de poliţişti doljeni vor acţiona zilnic în stradă pentru descurajarea comiterii de fapte antisociale prin creşterea vizibilităţii elementului poliţienesc, dar şi pentru a fi în măsură să intervină cu celeritate maximă la toate sesizările venite din partea cetăţenilor. Poliţiştii urmează şi acţioneze în dispozitivul de ordine şi siguranţă publică, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor”, au comunicat reprezentanții IPJ Dolj.

Astfel, poliţiştii de la structurile de ordine publică şi Poliţie Rutieră vor acţiona de Crăciun în echipe de siguranţă publică şi în filtre rutiere, urmărindu-se depistarea conducătorilor auto care ar puta fi tentaţi să se urce la volan după ce au consumat băuturi alcoolice, în timp ce poliţiştii de la structurile de investigaţii criminale vor supraveghea locurile şi mediile cunoscute cu potenţial criminogen (cluburi, baruri și discuteci ). De asemenea, poliţiştii de investigarea fraudelor vor acţiona în zona marilor complexe comerciale şi în piețele agroalimentare pentru prevenirea şi combatarea actelor de comerţ ilicite.

Pe de altă parte, poliţiştii de la Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase îi vor avea în vedere pe cei care comercializează materiale pirotehnice interzise. ”În această perioadă, poliţiştii doljeni se vor afla la datorie, în slujba comunităţii, pentru asigurarea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică, astfel încât toţi cetăţenii să îşi petreacă minivacanţa de Crăciun în linişte”, au mai precizat reprezentanții IPJ Dolj.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS