16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: 72 de morți pe șosele în 2014

Dolj: 72 de morți pe șosele în 2014

Două persoane au murit pe data de 17 noiembrie, în localitatea doljeană Tatomireşti, după ce mașina în care se aflau s-a izbit violent de o autocisternă
Două persoane au murit pe data de 17 noiembrie, în localitatea doljeană Tatomireşti, după ce mașina în care se aflau s-a izbit violent de o autocisternă

Anul 2014 a fost unul în care nu mai puţin de 72 de persoane şi-au pierdut viaţa pe drumurile din judeţul Dolj, căzând victime accidentelor rutiere.

Potrivit datelor furnizate de Serrviciul Rutier Dolj, de la începutul anului și până pe data de 23 decembrie, în județul Dolj s-au produs 253 de accidente rutiere grave, mai puține cu 10 decât aceeași perioadă a anului 2013. Deși numărul accidentelor a fost mai mic, la fel ca și numărul persoanelor care au suferit leziuni grave (232 față de 233 în 2013), numărul persoanelor care și-au pierdut viața în accidente de circulație a crescut de la 52 în 2013 la 72 în 2014.

Din analiza efectuată de specialiştii Serviciului Rutier Dolj reiese faptul că mai bine de jumătate din numărul accidentelor de circulație din județul Dolj s-au produs din trei cauze. Prima este viteza excesivă sau neadaptată condiţiilor de drum (54 de accidente), pe locul doi fiind traversarea neregulamentară a străzilor (44 de accidente). Pe locul trei se situează neacordarea de prioritate de către șoferi pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea străzilor – 34 de accidente.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj au mai precizat că pe parcursul anului 2014 au fost efectuate sute de acțiuni în trafic pentru prevenirea producerii accidentelor rutiere, dar și că ”poliţiştii doljeni vor desfăşura acţiuni preventive în perioada următoare în vederea diminuării riscului rutier şi conştientizării participanţilor la trafic cu privire la importanţa respectării normelor rutiere”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS