14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Firmă de la Marlorex prinsă cu peste 1.000 de litri de vin contrafăcut

Craiova: Firmă de la Marlorex prinsă cu peste 1.000 de litri de vin contrafăcut

În cursul zilei de ieri, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu specialiști din cadrul Direcției Agricole Dolj și Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorului – Dolj, au organizat o acţiune, în municipiul Craiova, pentru  prevenirea şi combaterea faptelor de evaziune fiscală şi a contrafacerii de produse  din domeniul „comercializării băuturilor alcoolice” .
Prin această acţiune au fost verificaţi 28 de agenţi economici. În urma neregulilor constatate, oamenii legii au întocmit 3 dosare de cercetare penală şi au aplicat 11 sancţiuni contravenţionale în valoare de 24.000 lei. De asemenea, poliţiştii au indisponibilizat 1662 litri de vin şi confiscat alţi 208 litri.
La punctul de lucru al unei societăți din cadrul Complexului Comercial Marlorex din Craiova a fost identificată cantitatea de 1094 litri vin, aprovizionată din Bulgaria, ce urma a fi comercializată către populație, pentru care au existat suspiciuni în legătură cu originalitatea acesteia.După primele verificări efectuate împreună cu reprezentanții Direcției Agricole Dolj s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulaţie de băuturi alcoolice contrafăcute.
S-au ridicat de probe din fiecare eșantion de băutură de către reprezentanții Direcției Agricole Dolj, dispunându-se totodată indisponibilizarea cantității de 1094 litri vin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS