8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCrăciun și pentru patrupedele de la Breasta: Sute de kilograme de hrană donată și șapte câini adoptați

Crăciun și pentru patrupedele de la Breasta: Sute de kilograme de hrană donată și șapte câini adoptați

Iubitorii de animale au răspuns chemării lansate de Asociația „Viața animalelor“, în colaborare cu Salubritatea și Primăria Craiova, la evenimentul „Și eu cred în Moș Crăciun“, desfășurat sâmbătă la adăpostul canin de la Breasta. Sute de kilograme de hrană au fost donate pentru câinii cazați aici, iar șapte dintre ei și-au găsit un cămin. Cel care a dat startul adopțiilor a fost chiar administratorul adăpostului, care sâmbătă a plecat acasă cu un cățeluș dintre cei peste 400 aflați la Breasta.

Sute de kilograme de hrană au fost aduse sâmbătă de către iubitorii de animale la adăpostul canin de la Breasta. Evenimentul „Și eu cred în Moș Crăciun“, aflat la cea de-a doua ediție consecutivă, își dorește să promoveze adopția și să sprijine cu donații de hrană câinii aflați în adăpost. Ideea evenimentului a venit din partea Asociației „Viața animalelor“. „Din partea asociației, am venit cu 560 de kilograme de mâncare, în afară de ce au adus celelalte persoane. S-au anunțat foarte mulți oameni care vor să vină astăzi (sâmbătă – n.r.) aici. Al doilea scop al evenimentului este ca oamenii să vină aici, să adopte un câine. Locul lor nu este tocmai într-un adăpost, indiferent de condițiile care se creează. Locul unui câine este într-o casă, într-o curte, într-o familie. (…) Sper ca străzile din România – pentru că vorbim despre un fenomen național – să se elibereze, dar nu prin această metodă brutală. Sterilizarea este foarte importantă, iar adopția este o soluție. Locul câinilor nu este pe stradă, dar nici în adăpost“, a declarat președinta Asociației „Viața animalelor“, Aurelia Loacă.

Primul câine a fost adoptat de administratorul adăpostului

Târgul de adopții de Crăciun a fost sprijinit și de SC Salubritate Craiova SRL. Administratorul adăpostului, Jean Buzatu, a explicat că adopția este foarte importantă, iar primul câine care a primit un nou cămin în cursul zilei de sâmbătă a fost adoptat chiar de Jean Buzatu. „Vreau să vă mulțumesc că sunteți alături de noi și că ne-ați sprijinit cu mediatizarea. Am pregătit pentru ziua aceasta un lot de 20 și ceva de câini care pot fi chiar astăzi adoptabili, conform legislației. Pentru a stimula adopția, am convenit cu asociația ca orice adoptator care vine să ia un puiuț de aici să plece și cu un sac de hrană pentru o lună. (…) O să adopt și eu astăzi un câine, încercând să dau un exemplu comunității. Mai am un câine acasă, numele lui este Mo, și am zis să iau acest puiuț pentru a crește pe lângă Mo, și chiar o să îi pun numele Foca“, a povestit Buzatu.

„O țară se vede cel mai bine după grija față de animale“

Oameni simpli, iubitori de animale, au petrecut dimineața la adăpostul de la Breasta. Mulţi dintre ei au venit pentru a aduce hrană pentru câinii din adăpost. „Aș vrea să vă spun numai câteva cuvinte despre ceea ce înseamnă câinele. Cel mai bun prieten al omului este câinele. Cel mai mare dușman al câinelui este însă omul. Iar o țară se vede cel mai bine după grija față de animale“, a povestit Dan Pătru, care alături de Ștefan Bădiță au adus pentru câinii de la Breasta patru saci de hrană uscată.
„Am venit să aduc un cadou de Moș Crăciun. Ne e milă de ei, ne e drag să-i mângâiem, să râdem cu ei. Câinii sunt foarte inteligenți. Nu am câine fiindcă stau la bloc, dar aș adopta dacă aș sta la casă“, a spus Bădiță. Alt craiovean, Doru Căpraru, a adus și el hrană pentru câinii din adăpost. „Am venit pentru că iubesc câinii și de fiecare dată, de Sărbători, zic să le facem și lor o mică bucurie. Ei sunt suflete ca noi, dar nu pot să gândească la fel ca noi. Din această cauză, noi trebuie să avem grijă de ei“, a spus bărbatul.
Evenimentul de sâmbătă, început la ora 11.00, s-a încheiat la ora 14.00. În acest interval de timp au fost adoptați șapte câini.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS