6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOlt: Doi bărbaţi au fost prinşi cu 5.100 obiecte pirotehnice, fără documente legale

Olt: Doi bărbaţi au fost prinşi cu 5.100 obiecte pirotehnice, fără documente legale

În cursul zilei de vineri, efective din cadrul Jandarmeriei Olt au depistat doi bărbaţi care deţineau, în vederea comercializării, articole pirotehnice, fără documente legale.

Astfel, I. R. de 43 ani a fost depistat în jurul orei 09.30 în zona Pieţei Agroalimentare din municipiul Caracal în timp ce deţinea şi oferea trecătorilor 4.800 pocnitori de diferite mărci, fără a deţine documente legale în acest sens.
De asemenea, T.A. de 42 ani, a fost depistat în jurul orei 13.30 în zona Pieţei Zahana din municipiul Slatina în timp ce deţinea şi încerca să comercializeze, oferind trecătorilor 300 de pocnitori, fără a deţine documente legale în acest sens.
Jandarmii le-au întocmit celor în cauză acte de sesizare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „efectuarea fără drept a oricăror operaţiuni cu articole pirotehnice”, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea nr. 126/1995 republicată, privind regimul materiilor explozive.
Obiectele pirotehnice au fost ridicate de jandarmi şi împreună cu actele de sesizare vor fi înaintate Biroului Armament, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Olt, pentru continuarea cercetărilor.

Jandarmeria Olt atrage atenţia asupra faptului că deţinerea, comercializarea sau folosirea, fără autorizare, a obiectelor pirotehnice constituie infracţiune, dar şi asupra riscului pentru integritatea corporală la care se expun persoanele care le folosesc.
Cetăţenii pot solicita sprijin în situaţia tulburării ordinii publice sau în cazul în care sunt martorii săvârşirii altor fapte antisociale, la S.N.U.A.U. 112 sau se pot adresa direct echipajelor de jandarmerie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS