6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Concert caritabil pentru copiii cu probleme de vedere, la Filarmonica "Oltenia"

Craiova: Concert caritabil pentru copiii cu probleme de vedere, la Filarmonica „Oltenia”

Filarmonica „Oltenia” Craiova găzduieşte marţi, 23 decembrie, de la ora 19:00 un concert de Crăciun, în cadrul căruia pianistul Mihai Diaconescu va susţine un recital.

În cadrul evenimentului va avea loc şi o expoziţie de grafică, unde vor fi prezentate lucrări ale artistului plastic Lucian Irimescu, iar cei care vor dori chiar vor putea achiziţiona aceste lucrări. Fondurile obţinute din vânzarea biletelor şi a lucrărilor grafice, din sponsorizări şi din donaţii vor fi destinate ajutorării copiilor cu probleme de vedere din judeţul Dolj.

Această acţiune este o continuare a acţiunilor iniţiate de către Club Lions Craiova şi Club Lions România in luna septembrie 2014, care au constat în organizarea a două sesiuni de testări oftalmologice. Prima a fost făcută cu ocazia Olimpiadei persoanelor cu dizabilităţi „Special Olimpics”, când 340 de copii cu dizabilităţi au fost scanaţi oftalmologic şi au primit gratuit ochelari şi tratament specializat. Cea de-a doua serie de testări a fost destinată persoanelor defavorizate din satul doljean Ungureni, comuna Gherceşti, 80 de persoane (în special copii) beneficiind atunci de control oftalmologic gratuit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS