16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Peste 4 tone de articole pirotehnice descoperite într-un garaj, după ce o parte dintre acestea fuseseră furate

Craiova: Peste 4 tone de articole pirotehnice descoperite într-un garaj, după ce o parte dintre acestea fuseseră furate

Poliţiştii doljeni au confiscat, ieri, o cantitate de aproximativ 4 tone de materiale pirotehnce, după ce o parte dintre acestea au fost furate, iar furtul a fost reclamat la poliţie.

În cursul serii trecute, în jurul orei  21.15, poliţiştii Secţiei 3 Craiova au fost sesizaţi cu privire la faptul că două persoane de sex masculin, încearcă să spargă un garaj situat la parterul blocului N24, de pe Calea Bucureşti, din Craiova. Poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţie, trimişi la faţa locului, au oprit pe strada Eustaţiu Stoenescu, la o distanţă de circa 500-600 m de blocul N24, un autoturism în care au fost identificaţi P. Vlăduţ, de 21 de ani, din comuna Giurgiţa, conducătorul autoturismului, şi T. Răzvan, de 20 ani, din comuna Bârca, judeţul Dolj.
În urma controlului efectuat, în autoturism au fost găsite 24.232  bucăţi ( 285 kg) articole pirotehnice, respectiv petarde, rachete, baterii şi candele romane, din categoria a II-a, sustrase din garajul situat la parterul bl. N24, de pe strada Calea Bucureşti.
Poliţiştii au constatat că lacătul ce asigura uşa de acces a garajului era tăiat, uşa fiind deschisă, iar în interior fiind depozitate mai multe cutii cu articole pirotehnice.
La faţa locului s-au deplasat şi  lucrători din cadrul Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase care au descoperit  230.784 bucăţi ( 3800 kg) articole pirotehnice, toate din categoria II. Articolele pirotehnice menţionate mai sus au fost ridicate în vederea cercetărilor.
În acest caz s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat şi nerespectarea regimului articolelor pirotehnice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS