16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSile Drăgușin, zece ani de pușcărie

Sile Drăgușin, zece ani de pușcărie

Sile Drăgușin a fost arestat preventiv pe 9 iulie, iar joi Tribunalul Dolj a hotărât ca acesta să rămână după gratii (Foto: Arhiva GdS)
Sile Drăgușin a fost arestat preventiv pe 9 iulie, iar joi Tribunalul Dolj a hotărât ca acesta să rămână după gratii (Foto: Arhiva GdS)

Lider al lumii interlope din Craiova, după cum a fost descris de procurorii anticorupție în 2005, craioveanul Ion Drăgușin, zis Sile Drăgușin sau Sile Zapp, a fost condamnat la zece ani de pușcărie pentru trafic de influență. În anul 2006, același Sile Drăgușin a fost condamnat la șapte ani de închisoare într-un alt dosar de trafic de influență.
Procurorii DNA au precizat că, la începutul lunii februarie, Sile Drăgușin i-a cerut unui denunțător suma de 70.000 de euro şi a primit, printr-un intermediar, în perioada 14 februarie – 18 aprilie 2014, suma totală de 60.000 de euro, în trei tranşe. Anchetatorii susțin că, în schimbul banilor, inculpatul a lăsat să se înțeleagă „că are influenţă asupra magistraţilor de la Tribunalul Dolj şi că îi poate determina să aplice pedepse neprivative de libertate şi să dispună cercetarea în stare de libertate a denunțătorului și a celorlalți inculpați, membri ai aceleiași familii. Inculpatul a precizat denunțătorilor că suma de 60.000 de euro este destinată judecătorilor pe care îi cunoaşte şi care vor determina obţinerea soluţiei favorabile, iar suma de 10.000 de euro îi revine lui, urmând să intre în posesia ei imediat după pronunţarea hotărârii“. La sfârșitul lunii iulie, inculpatul a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență, iar joi, 18 decembrie, a fost condamnat la zece ani de închisoare. În plus, Tribunalul Dolj a dispus confiscarea de la Drăgușin a sumei de 60.000 de euro și a menținut sechestrul pus pe locuința acestuia. De asemenea, instanța a menținut măsura arestului preventiv în cazul inculpatului.
În luna iulie 2005, Parchetul Naţional Anticorupţie (PNA), în prezent DNA, comunica faptul că procurorii au finalizat urmărirea penală şi s-a dispus trimiterea în judecată, tot în stare de arest preventiv, „a inculpatului Drăgușin Ion, cunoscut lider al lumii interlope din Craiova, sub aspectul  săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă. Din probele administrate în cauză rezultă că inculpatul a pretins şi primit, în cursul  lunii octombrie 2003, suma de 20.000 de euro de la rudele unei persoane trimise în judecată, lăsând să se creadă că ar avea influenţă asupra unor magistraţi în vederea punerii în libertate, achitării sau condamnării la o pedeapsă cât mai mică a acesteia pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane“.
În octombrie 2006, Sile Drăgușin a fost condamnat definitiv la șapte ani de închisoare pentru trafic de influență, însă a stat după gratii numai până pe 30 noiembrie 2009, când a fost eliberat condiționat în urma unei hotărâri a Judecătoriei Drobeta Turnu Severin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS