11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCondamnat după ce a înşelat zeci de persoane

Condamnat după ce a înşelat zeci de persoane

Bărbatul de 27 de ani, din Piatra Olt, care a înșelat zeci de craioveni și a încercat să-l păcălească și pe directorul Centrului Comercial Mercur cu câteva sute de lei prezentându-se la telefon drept dr. Sergiu Cazacu de la Spitalul de Urgenţă Craiova, a fost condamnat la doi ani și șase luni de închisoare.
Potrivit reprezentanților IPJ Dolj,  în perioada octombrie 2013 – februarie 2014, Valentin Cioponea, de 27 de ani, din Piatra-Olt, a înşelat sau a încercat să înşele mai multe persoane ce deţin funcţii de conducere în cadrul unor societăţi comerciale din Craiova, solicitând sume de bani cuprinse între 100 şi 700 de lei, prin folosirea calităţii mincinoase de şofer al unui medic din Craiova sau pacient al acestuia. De cele mai multe ori, bărbatul susţinea că a fost trimis de medicul Sergiu Cazacu de la Spitalul de Urgență Craiova pentru a strânge banii necesari pentru tratamente medicale sau pentru ajutorarea unor persoane cu probleme grave de sănătate.
La jumătatea lunii ianuarie, Cioponea l-a vizitat şi pe Ioan Vigaru, directorul Centrului Comercial Mercur din Craiova. La telefon s-a prezentat drept dr. Cazacu şi l-a rugat pe Ioan Vigaru să ajute cu o sumă de bani un pacient al său, care avea probleme de sănătate şi trebuia să-şi achite contribuţia la asigurările sociale de sănătate. După puţin timp, la Mercur şi-a făcut apariţia Cioponea, care s-a prezentat drept şoferul dr. Cazacu, care trebuia să ridice banii. Între timp, Ioan Vigaru şi-a dat seama că e ceva necurat la mijloc, iar Cioponea a plecat fără a mai lua banii. A lăsat însă în urma sa o copie după cartea de identitate.
Acelaşi Cioponea a fost condamnat în mai multe dosare de înşelăciune, iar în anul 2008 a obţinut diverse sume de bani de la patroni de firme prezentându-se la telefon drept viceprimarul municipiului Craiova, Gheorghe Nedelescu.
La începutul lunii aprilie, Cioponea a fost arestat preventiv, iar trei săptămâni mai târziu a și fost trimis în judecată. Pe 13 noiembrie, Judecătoria Craiova l-a condamnat la doi ani și șase luni de închisoare pentru faptele comise. În plus, inculpatul trebuie să execute și un rest de pedeapsă, astfel că, în total, trebuie să stea 3 ani, 9 luni şi 20 de zile după gratii.
Sentința dată de Judecătoria Craiova a fost atacată cu apel de inculpat, iar vineri, Curtea de Apel Craiova a menținut arestul preventiv al inculpatului. Primul termen de judecată al apelului a fost stabilit de instanță pentru data de 12 februarie 2015.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS