17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSoftronic va produce locomotive în Ungaria

Softronic va produce locomotive în Ungaria

Compania craioveană Softronic a anunțat ieri că a semnat o înțelegere cu holdingul maghiar LAC pentru înființarea unei societăți mixte în Ungaria. Noua companie va fi deținută majoritar (51%) de Softronic și va avea ca obiectiv fabricarea de locomotive electrice tip Transmontana în Ungaria, începând cu anul 2016. „Societatea noastră va veni cu know-how-ul și foarte multe dintre componente: motoare, convertizoare, sisteme de supraveghere, sisteme de siguranță. Firma cu care ne asociem este transportator pe calea ferată. A cumpărat de la noi o locomotivă Transmontana, care va fi livrată pe 15 ianuarie, și vor să cumpere alte câteva, apoi să producem locomotive electrice în comun, în noua fabrică“, a declarat Radu Zlatian, reprezentantul Softronic Craiova.
Compania olteană a fost înființată în 1999 și este unul dintre puținii furnizori privați de produse și servicii pe piața feroviară românească. Ea este cunoscută în special pentru Hyperion, supertrenul electric de mare viteză produs la Craiova, care circulă pe căile ferate ale României.
Modelul de locomotivă Transmontana (6.000 Kw) produs de companie folosește motoare asincrone de curent alternativ și poate fi folosită pe traseele montane datorită puterii mari de tracțiune. Potrivit site-ului companiei maghiare, locomotivele LAC – Softronic ar putea costa 2,5 – 3 milioane de dolari, fiind o alternativă mai ieftină față de modelele asemănătoare existente pe piață (4,5 milioane de dolari).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS