10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljȘofer fără permis, arestat pentru ucidere din culpă

Șofer fără permis, arestat pentru ucidere din culpă

Judecătoria Craiova a emis, aseară, un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile pe numele unui bucureștean de 23 de ani, care a provocat un accident de circulație mortal în localitatea doljeană Breasta, după care a fugit de la locul faptei.
Accidentul a avut loc marți seară, în jurul orei 17.00, pe DJ 606, în comuna doljeană Breasta. Din primele cercetări ale poliţiştilor din cadrul Serviciului Rutier Dolj s-a stabilit că Valeria Ionică, de 61 de ani, din Breasta, care se afla în fața unui magazin din comună, a fost accidentată mortal de un autoturism Saab înmatriculat în București. Șoferul mașinii a pierdut controlul direcției într-o curbă, a ieșit de pe drum și a lovit-o în plin pe femeia de 61 de ani care se afla pe trotuar. După producerea accidentului, șoferul și-a abandonat mașina și a fugit, iar în aceeași seară, oamenii legii au început cercetările pentru identificarea acestuia.
Bărbatul a fost identificat și prins miercuri seară, la o zi după producerea accidentului mortal. Este vorba de Rupi Curte, de 23 de ani, din Bucureşti, care, potrivit reprezentanților IPJ Dolj, locuiește fără forme legale în municipiul Craiova, mai exact în cartierul Romanești.
De asemenea, polițiștii de la Rutieră au stabilit că tânărul nu are permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule. În fața polițiștilor, bărbatul a explicat că a fugit de la locul accidentului pentru că s-a speriat. Nu a putut însă explica de ce nu a anunțat producerea accidentului sau de ce nu s-a prezentat la poliție.
Miercuri seară, după ce a fost audiat, bucureșteanul de 23 de ani a fost reținut pentru 24 de ore și dus în arestul IPJ Dolj, iar ieri a fost prezentat în fața magistraților de la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă.
Instanța a admis propunerea anchetatorilor și a emis pe numele bucureșteanului un mandat de arestare preventivă pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului și conducere fără permis.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS