6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljComercianții, în vizorul polițiștilor

Comercianții, în vizorul polițiștilor

Persoane fizice autorizate și 60 de societăți comerciale au fost verificate miercuri de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Dolj, iar în urma neregulilor găsite la fața locului s-au aplicat 29 de amenzi. Într-o singură zi, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice împreună cu reprezentanţii Direcţiei Agricole Dolj au dat amenzi în valoare de 220.000 de lei și au confiscat peste 1.100 de kilograme de legume și fructe și 119 kilograme de carne. Bunurile confiscate merg către alte centre comerciale pentru a fi valorificate.
Cea mai mare cantitate de carne care a fost găsită miercuri fără acte de proveniență și care urma să fie vândută aparține unei societăți comerciale din Craiova. Reprezentatul unității comerciale nu a putut prezenta documentele de proveniență pentru 67 de kilograme de carne de vită. „Societatea comercială a fost sancționată contravențional cu suma de 20.000 de lei, dispunându-se totodată confiscarea cantității de carne, aflată în gestiune fără documente de proveniență“, susține purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Alin Apostol.
Acţiunile pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de evaziune fiscală şi a activităţilor ilicite de comerţ au continuat și la fructe și legume. În urma controlului efectuat în Piața Centrală Craiova, polițiștii au găsit în posesia unui comerciant 200 de kilograme de mere pentru care nu a putut prezenta acte de proveniență. Acesta a fost sancționat contravențional cu 5.000 de lei și i-a fost confiscată marfa. Adrian Dinu, purtătorul de cuvânt al SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL, a declarat pentru GdS: „În artibuțiile noastre nu intră și verificarea actelor de proveniență a mărfii. Noi doar le punem la dispoziție mesele“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS