5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPieţele din municipiul Craiova, verificate de poliţişti

Pieţele din municipiul Craiova, verificate de poliţişti

s560x316_carne
Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice împreună cu reprezentanţii Direcţiei Agricole Dolj au continuat şi ieri, în municipiul Craiova, acţiunile pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de evaziune fiscală şi activităţilor ilicite de comerţ din domeniul comercializării cărnii şi a produselor din carne, precum şi în domeniul comercializării legumelor şi fructelor. Oamenii legii au verificat 60 societăţi comerciale şi persoane fizice autorizate , iar în urma nergulilor constatate au aplicat 29 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproape 220.000 de lei. Totodată, poliţiştii au confiscat peste 1.100 kilograme de legume şi fructe şi 119 kilograme de carne pentru care comercianţii nu aveau documente legale de provenienţă.

În urma verificărilor efectuate la o societate comercială din Craiova, reprezentată de Mircea Drăgotescu, a fost identificată cantitatea de 67 kilograme de carne de vită ce urma a fi comercializată, pentru care reprezentantul unităţii nu a putut prezenta documente de provenienţă. Societatea comercială a fost sancţionată contravenţional cu suma de 20.000 de lei dispunându-se totodată cărnii aflate în gestiune fără documente de provenienţă.

De asemenea, în urma controlului efectuat în Piaţa Centrală Craiova, a fost identificat un bărbat de 37 de ani, din Craiova, care deţinea 200 kilograme de mere, pentru care nu a deţinut documente care să ateste provenienţa legală a acesteia. Craioveanul a fost sancţionat contravenţional cu suma de 5.000 de lei, dispunându-se totodată confiscarea merelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS