5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriGorj: Au fost aprobate preţurile medii ale produselor agricole

Gorj: Au fost aprobate preţurile medii ale produselor agricole

(Foto: impactingorj.ro)
(Foto: impactingorj.ro)

Consiliul Judeţean (CJ) Gorj a aprobat preţurile medii la produsele agricole şi la masa verde valabile pentru anul 2015. Preţurile respective vor fi folosite ca referinţă la calcularea veniturilor din arendare sau la încheierea contractelor de concesionare sau închiriere pentru pajiştile aflate în domeniul public sau privat al autorităţilor locale.

Preţurile medii la produsele agricole şi la masa verde au fost stabilite în urma unui raport al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Gorj. Pornind de la informarea respectivă, CJ Gorj a aprobat preţuri medii mai mici decât cele de pe piaţă. La cereale, de exemplu, preţul aprobat este de 0,5 – 0,6 lei pe kilogram, la kilogramul de cartofi un leu, pentru fasole între 3 şi 5 lei, pentru tomate 2 lei, pentru ceapă 1,5 lei, pentru castraveţi 2 lei, pentru mere 2 lei, pentru lapte 1 leu, pentru carne de porc în viu 8 lei şi tăiată 11 lei, pentru telemea 12 lei, pentru ouă 0,5 lei.

În ceea ce priveşte masa verde, preţul mediu a fost stabilit la 0,07 lei kilogramul, faţă de 0,05 lei cel stabilit de Direcţia pentru Agricultură Gorj.


Editor: Oana Olaru

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS