8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDescindere cu „mascații“ SAS la Frigoriferul lui Dinel Staicu

Descindere cu „mascații“ SAS la Frigoriferul lui Dinel Staicu

După controalele de marți, ieri a fost rândul inspectorilor Antifraudă Fiscală să verifice activitatea comercială din Frigorifer
După controalele de marți, ieri a fost rândul inspectorilor Antifraudă Fiscală să verifice activitatea comercială din Frigorifer

Un control făcut marți de ofițerii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu specialiștii din cadrul CEZ Craiova și „mascații“ Serviciului de Acțiuni Speciale (SAS) Dolj, la Complexul Comercial Frigorifer Craiova s-a lăsat cu mai multe amenzi și un dosar penal.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj, în cursul zilei de 16 decembrie, oamenii legii au organizat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea faptelor de evaziune fiscală şi a activităţilor ilicite de comerţ la Complexul Comercial Frigorifer Craiova. Pentru că aveau informații privind comiterea infracțiunii de furt de energie electrică, polițiștii doljeni au chemat și o echipă de specialiști ai CEZ Craiova, care au verificat cum este contorizată energia electrică utilizată de Frigorifer. Potrivit polițiștilor doljeni, în cadrul acţiunii au fost verificate 12 societăţi comerciale şi nouă persoane fizice autorizate, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate cinci amenzi în valoare totală de 60.000 de lei. În plus, poliţiştii au confiscat aproape 1.500 kg de carne pentru care comercianții nu au putut prezenta documentele de povenienţă.
Reprezentanții IPJ Dolj au dat ca exemplu o societate comercială din Drobeta Turnu Severin, cu punct lucru în Complexul Comercial Frigorifer Craiova, reprezentată de Ştefan Sandi, unde a fost descoperită cantitatea de 510 kg de carne și produse din carne ce urma să fie comercializată, pentru care reprezentantul societății nu a putut prezenta documente de provenienţă. Firma a fost amendată cu 20.000 de lei și s-a dispus confiscarea cantităţii de carne și produse din carne fără documente de provenienţă.
Verificările au scos la iveală și faptul că Frigorifer se alimenta cu energie electrică printr-un circuit paralel, necontorizat. „În urma verificărilor efectuate de echipa de specialişti din cadrul CEZ Craiova a fost identificat un circuit paralel de alimentare a Complexului Comercial Frigorifer Craiova, care nu înregistra consumul de energie electrică. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de furt de energie electrică“, au precizat polițiștii din cadrul IPJ Dolj.
Ieri a fost rândul inspectorilor Antifraudă Fiscală Târgu Jiu să verifice activitatea din Complexul Comercial Frigorifer. Inspectorii au oprit toate mașinile care au intrat și ieșit din incinta Frigorifer, verificând dacă există documente de însoțire și de achiziție a mărfurilor.
Complexul Comercial Frigorifer aparține omului de afaceri Dinel Staicu, condamnat definitiv în septembrie la cinci ani de pușcărie pentru mituirea unui complet de judecată de la Curtea de Apel București.
În decembrie 2013, același Dinel Staicu a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Sector 2 București la 11 ani de puşcărie în dosarul fraudării Transgaz SA Mediaș cu peste 11 milioane de euro. Hotărârea instanţei nu este însă definitivă și a fost atacată cu recurs de inculpaţii condamnaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS