6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPorc sacrificat tradiţional pentru copiii orfani

Porc sacrificat tradiţional pentru copiii orfani

Copiii s-au bucurat de darurile primite
Copiii s-au bucurat de darurile primite

Copiii din centrele de asistenţă socială din Târgu Jiu au participat marți la sacrificarea unui porc de Crăciun. Animalul a fost oferit în dar de către Consiliul Judeţean Gorj, iar acţiunea este organizată din anii 2000 încoace de către autorităţi.

Peste 50 de copii din cadrul centrelor de asistenţă socială de pe raza oraşului au participat ieri-dimineaţă, în curtea interioară a Restaurantului „Brâncuşi“, la sacrificarea unui porc de Crăciun, eveniment pregătit de autorităţi şi personalul unităţii de alimentaţie publică. Pe lângă micuţi, la acţiune au fost prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj, Dumitru Cotruna, precum şi şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj, Ion Iliuţă. Acesta din urmă a declarat că porcul a fost sacrificat prin asomare, potrivit directivei europene în domeniu. De asemenea, carnea va fi trimisă la analize pentru a se stabili dacă este proprie consumului. „Au fost respectate toate procedurile pentru ca animalul să sufere cât mai puţin şi copiii să nu fie expuşi la chinurile porcului tăiat. Pentru a nu exista probleme, vor fi prelevate probe din carnea animalelor şi vor fi analizate în cadrul laboratorului nostru de la Piaţa Centrală. Dacă va fi în regulă, şi sperăm să nu fie probleme, animalul va fi folosit pentru masa de Sărbători în centrele de pe raza oraşului Târgu Jiu“, a declarat medicul Ion Iliuţă.

Copiii nu au rămas datori şi au prezentat un program de colinde şi poezii. La final au fost poftiţi la o masă cu preparate tradiţionale şi au primit plase cu dulciuri şi fructe. „De Sărbători vom merge în toate centrele Direcţiei de Asistenţă Socială şi vom oferi pachete atât adulţilor, cât şi copiilor. De asemenea, vor avea un meniu specific Sărbătorilor, conform obiceiului din ceilalţi ani“, a spus Ion Călinoiu, şeful Consiliului Judeţean Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS