10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţi: Case de locuit în pericol din cauza coşurilor de fum necurăţate

Mehedinţi: Case de locuit în pericol din cauza coşurilor de fum necurăţate

Pompierii din cadrul ISU „Drobeta” au limitat extinderea a două incendii izbucnite la coşurile de evacuare a fumului, de la două case de locuit, din municipiul Drobeta Turnu Severin şi satul Ţigănaşi.

Noaptea trecută, la ora 00.05, un echipaj de pompieri, din cadrul Staţiei de Pompieri Vînju Mare, a intervenit, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, în satul Ţigănaşi, comuna Burila Mare, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un coşul de evacuare a fumului, de la o casă de locuit. Incendiul se manifesta la un coş de fum în care s-a aprins funinginea necurăţată şi exista pericolul de extindere la toată casa.
În această dimineaţă, la ora 6.33, un echipaj de pompieri, din cadrul Detaşamentului Drobeta Turnu Severin, a intervenit  cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la coşul de evacuare a  fumului, al unei case de locuit din municipiul Drobeta Turnu Severin, b-dul M.Viteazu, nr. 46. Incendiul a cuprins numai o jumătate de metru din astereala acoperişului şi o bucată de grindă.
Pompierii ajunşi la locul evenimentului au limitat extinderea incendiilor. Cauza ce a determinat izbucnirea incendiilor a fost efectul termic provenit de la coşurile de evacuare a  fumului,  necurăţate de funingine sau neprotejate termic faţă de materiale combustibile.
Pentru a preveni izbucnirea incendiilor la locuinţe pe perioada sezonului de iarnă, se recomandă:
– verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
– coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
– coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului(grinzi, astereală de lemn şi altele asemenea).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS