6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Procesul sindicalistului Fluerătoru, amânat din cauza expertizelor

Gorj: Procesul sindicalistului Fluerătoru, amânat din cauza expertizelor

Fostul lider de sindicat din Motru, Cristea Fluerătoru
Fostul lider de sindicat din Motru, Cristea Fluerătoru

Magistraţii gorjeni au amânat astăzi procesul în care este judecat fostul lider de sindicat din Motru, Cristea Fluerătoru. Apărătorii inculpaţilor au solicitat un nou termen de judecată pentru a putea aduce obiecţiuni la raportul de expertiză folosit de acuzare. Judecata va fi reluată pe 20 ianuarie, anul viitor. Dosarul „Fluerătoru” vizează lucrările de construcţie a drumului care trece prin comuna Slivileşti. Finanţarea a fost asigurată de către minerit, iar drumul a fost realizat de o firmă reprezentată de sindicalist. Anchetatorii au constatat numeroase deficienţe în legătură cu modul în care a fost efectuată lucrarea, iar prejudiciul a fost estimat la 900.000 de lei.

Au fost trimişi în judecată foştii angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia (CEO) Nicolae Giuran, Cristea Fluerătoru și Gheorghe Sandu Benga, precum şi Florentin Pătru şi Vasile Creţan. Acuzaţiile sunt de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, respectiv abuz în serviciu. Giuran şi Benga sunt acuzaţi pentru modul în care firma lui Fluerătoru a modernizat drumul Știucani – Miculești, din comuna Slivilești. Mai exact, se pare că firma sindicalistului nu a efectuat unele lucrări la acest tronson de drum decontat de către fosta SNLO, segmentul de drum fiind realizat defectuos.

Nicolae Giuran, Cristea Fluerătoru și Gheorghe Sandu Benga au petrecut cinci luni în arest preventiv, fiind puşi în libertate în urmă cu un an.


Editor: Oana Olaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS