17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljOrchestra Română de Tineret urcă pe scena Filarmonicii în cadrul Festivalului "Craiova Muzicală"

Orchestra Română de Tineret urcă pe scena Filarmonicii în cadrul Festivalului „Craiova Muzicală”

Orchestra Română de Tineret
Orchestra Română de Tineret

Festivalul Internaţional „Craiova Muzicală”, ajuns la ediția cu numarul 41, îi aduce mâine pe scena Filarmonicii „Oltenia” pe membrii Orchestrei Române de Tineret, sub bagheta dirijorală a lui Cristian Mandeal. În programul spectacolului, care va începe la ora 19:00, sunt incluse piese muzicale precum Dansurile polovţiene din opera “Cneazul Igor” de Aleksandr Borodin, “Moartea Aasei” şi “Dans arab” din suita “Peer Gynt” de Edvard Grieg, “La Boda de Luis Alonso” – Geronimo Gimenez, Rapsodia română în Re major, op. 11, nr. 2 de George Enescu, Preludiu la opera „Carmen” de Georges Bizet şi Uvertura festivă, op. 96 de Dmitri Şostakovici, dar şi multe altele.

Prima orchestră simfonică de tineret din România a luat fiinţă la Sinaia, în vara anului 2008, la iniţiativa violoncelistului şi directorului artistic al acesteia, Marin Cazacu, beneficiind de sprijinul Fundaţiei „Prietenii muzicii-Serafim Antropov”. Membrii orchestrei, marea majoritate cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani, sunt selectaţi dintre cei mai buni la nivel naţional, iar pregătirea tehnică şi artistică este asigurată, încă de la înfiinţare, de Cristian Mandeal, dirijorul permanent al ansamblului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS