14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalÎmbulzeală la alimentele de la Uniunea Europeană

Îmbulzeală la alimentele de la Uniunea Europeană

Sute de persoane cu venituri reduse din Drobeta Turnu Severin au format ieri-dimineaţă un rând de peste 20 de metri în faţa depozitului de pe Calea Cerneţiului, acolo unde a început distribuirea alimentelor de la Uniunea Europeană. În ciuda ploii abundente, oamenii au venit chiar de la miezul nopţii să prindă un loc în faţă, deşi distribuirea produselor a început la ora 8.00.

Când s-a deschis depozitul unde se distribuie alimentele persoanelor nevoiaşe, rândul celor care aşteptau depăşea 20 de metri. Imediat ce s-au deschis porţile, cei care nu mai aveau răbdare s-au îmbulzit să ajungă primii la cutiile cu produse alimentare. În îmbulzeala care s-a creat, două femei abia au reuşit să iasă.
„Degeaba a fost poliţia acolo, că nu a fost nici o organizare. Nu se poate aşa ceva, e bătaie de joc! Era să îmi rupă mâna, am ţipat cât am putut!“, a declarat o bătrână după ce a reuşit să iasă din îmbulzeală.
„Îmi prinsese mâna în poartă! Răi oameni, răi!“, a exclamat o altă femeie.
În câteva minute, spiritele s-au calmat şi fiecare a aşteptat să-i vină rândul şi să îşi ridice produsele. S-a făcut şi o listă a primilor veniţi. Cei care erau însă după jumătatea rândului şi-au pierdut răbdarea şi au acuzat autorităţile de proastă organizare.
„Stăm ca milogii aici, la alimente. De la 5.30 sunt aici şi era lume de la 4.00 Plouă, ne-am udat şi la picioare!“, a spus un bărbat.
„Cred că o să stau o zi întreagă la coada asta. De ce n-au făcut cum au zis, puteau să facă la Sala Polivalentă sau în alte părţi, să nu stea lumea atât, ore în şir!“, a spus un alt bărbat.
Reprezentanţii municipalităţii spun că alimentele vor ajunge la toţi nevoiaşii. În plus, cei care au fost omişi de pe lista întocmită de Ministerul Muncii vor fi trecuţi pe una specială şi vor primi şi ei alimentele.
„La nivelul municipiului, lista primită de la Ministerul Muncii este de 10.900 de persoane. În prezent, avem marfă în depozit pentru aproximativ 6.500 de persoane. Le-am primit ieri (marţi – n.r.), obligaţia este să le distribuim în 30 de zile. După aceea vom primi şi lotul următor, în aşa fel încât să acoperim tot necesarul“, a adăugat Dorina Apetrei, directoarea Serviciului de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Drobeta Turnu Severin.
Primesc ajutor de la Uniunea Europeană beneficiarii venitului minim garantat, cei ai alocaţiei pentru susţinerea familiei, persoanele cu handicap accentuat şi foarte grav, şomerii şi pensionarii cu venituri de până în 400 de lei. Alimentele se impart zilnic, între orele 8.00 şi 16.00, din depozitul situat pe Calea Cerneţiului din Drobeta Turnu Severin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS