14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Amenzi de 75.000 lei pentru comercianți de fructe și legume

Craiova: Amenzi de 75.000 lei pentru comercianți de fructe și legume

Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au organizat o acţiune, în municipiul Craiova, pentru prevenirea şi combaterea faptelor de evaziune fiscală şi activităţilor ilicite de comerţ din domeniul „comercializării legumelor şi fructelor”.
În cadrul acţiunii, poliţiştii au verificat 15 societăţi comerciale, 8 persoane fizice  verificate precum şi mai multe autovehicule de transport. În urma neregulilor constatate au fost aplicate 6 sancţiuni contravenţionale în valoare de 75.000 de lei. De asemenea, poliţiştii au confiscat şi peste 1.400 kg legume şi fructe fără documente care să ateste provenienţa legală a acesteia.

În cadrul controlului efectuat la o societate comercială din Craiova, reprezentată de S. Cornelia, de 46 de ani, a fost identificată cantitatea de 900 kg cartofi şi 65 kg clementine ce urma a fi comercializată, pentru care reprezentantul societăţii nu a putut prezenta documente de provenienţă.
Societatea a fost sancţionată contravenţional cu suma de 20.000 de lei dispunându-se totodată confiscarea cantităţii de 900 kg cartofi şi 65 kg clementine, aflată în gestiune fără documente de provenienţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS