Străzile Craiovei, sub domnia gropilorhttps://www.youtube.com/embed/I04vaWTmwLE

Dezastru pe unele străzi din Craiova. Fie că sunt în centrul orașului, fie că sunt la periferie, pe multe sunt hârtoape adânci de o jumătate de metru, iar traficul rutier este plin de capcane. Până la venirea iernii, administrația locală și firmele contractante nu au găsit soluții ca să finalizeze lucrările de modernizare a străzilor, multe dintre acestea pe bani europeni. Lucrările la reţelele de canalizare şi de apă potabilă efectuate în multe zone ale oraşului au lăsat și ele urme adânci. Pe multe străzi au rămas şanţuri şi gropi neastupate sau astupate necorespunzător, pline de apă și noroi.

Un astfel de tablou găsești în Bănie pe strada Împăratul Traian din cartierul Valea Roșie, pe străzile Cocorului și Fermei, dar și pe Aleea III Bariera Vâlcii. Cu siguranță nu sunt singurele.

Pe strada Împăratul Traian, refacerea covorului asfaltic a început în urmă cu trei săptămâni, după cum spun locuitorii din zonă, dar nu s-a finalizat nici până azi. Firma care se ocupă de lucrări a venit, a decopertat și a plecat. Au rămas însă șoferii să dea în gropile care se întind pe porțiuni de zeci de metri. În ultimele zile, intersecția străzilor Împăratul Traian și Henri Coandă (în zona sensului giratoriu) s-a transformat într-o capcană pentru șoferi, pentru că porțiunile fără asfalt sunt pline cu apă provenită de la ploaie. Gropile care urma să fie plombate s-au adâncit, ajungând și la o jumătate de metru, încât o mașină se afundă până la podea, dacă nu virează la timp. Ca să depășească gropile, autoturismele circulă pe un singur sens, creându-se adeseori blocaje în trafic.

„A venit acum trei săptămâni o firmă, cred că Delta, a decopertat strada și a uitat să se mai întoarcă. Erau gropi și înainte, acum s-au făcut și mai adânci. De acolo, de la giratoriu, cei care vin din curbă sau din față intră în plin în groapă. Acum este și mai rău pentru că a plouat și nu ai cum să îți dai seama cât de adâncă este groapa. Sunt o grămadă de mașini distruse, apa este de o jumătate de metru. Unii se opresc, iar cei care nu știu își distrug mașinile. Uitați-vă la taxiul ăla. Strada este praf aici“, a spus un bărbat.

Locuitorii din această parte a cartierului sunt revoltați, fiindcă ei sunt primii care au de suferit din cauza gropilor. Oamenii îi compătimesc pe cei care își distrug autoturismele în craterele lăsate de izbeliște de constructor.

„Locuiesc în blocul de aici. Strada a fost decopertată acum vreo două săptămâni. Au lăsat-o așa, nu mai repară nimic. Se aude din casă cum lovesc mașinile în gropi“, a spus Mădălina Mitru. Vasile Bufteanu este nemulțumit: „Uitați-vă ce este aici! Ce ne face primărița. Ne trezim noaptea din somn când auzim cum lovesc mașinile în gropile de o jumătate de metru. Au decopertat cei de la Delta și așa au lăsat. Sunt gropi adânci de o jumătate de metru“.

S-au ales cu canalizarea și cu gropile

Multe străzi sunt în lucru pentru că fie se modernizează, fie se introduce rețeaua de apă și canalizare. Dar când de la începerea lucrărilor de canalizare au trecut doi ani și strada arată ca după bombardament, iar locuitorii sunt nevoiți să meargă zilnic prin gropi, nămol și bălți, modernizarea se transformă în calvar.


De acest lucru se plâng locuitorii de pe străzile Cocorului, Fermei și Aleea Fermei din cartierul Bariera Vâlcii. S-au ales cu apă curentă și canal, dar și cu mașinile distruse parcurgând zilnic străzile parcă pavate cu gropi. Iar când plouă, pe aceste străzi lăturalnice, nămolul și bălțile pun stăpânire.

„Canalizarea s-a introdus pe strada Fermei de doi ani. Strada arăta mai bine înainte, dar după lucrări este plină de hârtoape și noroi. Aici am mai adus noi mașini cu nisip și pietriș. Unde nu s-a pus, nu poți să treci. Pe alee era piatră cubică. Nu au refăcut strada bine, s-a lăsat, iar când plouă este dezastru. Am făcut un memoriu la primărie. Nu se mai poate“, se plânge Petre Ghiță, localnic.

Oamenii spun că, atunci când s-au finalizat lucrările, străzile s-au refăcut de mântuială, iar acum arată ca un câmp.

„Am sesizat la primărie să refacă strada. După ploile astea s-a lăsat și s-au făcut numai gropi. Atunci când au lucrat la canalizare, au pus o lopată aici, una colo. Acum se face noroi, se circulă cu greu pe stradă. Unde este piatră cubică sunt numai gropi, iar aici unde strada este pietruită este numai nămol“, a afirmat Ioana Buică, localnică din Bariera Vâlcii.

Blocați pe stradă

Locuitorii de pe Aleea III Bariera Vâlcii parcă sunt loviți de ghinion. După ce au fost scoși din proiectul de canalizare, deși aleea respectivă era prinsă în program, oamenii se confruntă cu alte probleme. Compania de Apă și-a recunoscut gafa și a încercat să o repare. Prin urmare, în urmă cu câteva zile angajații CAO au săpat chiar la intrarea pe alee, la intersecția cu strada Bariera Vâlcii, pentru a monta un racord la rețeaua principală.

Numai că pământul aruncat la întâmplare s-a lăsat în urma ploilor din ultimele zile și localnicii au rămas captivi pe propria stradă, deoarece s-a format un șanț adânc. „Acum câteva zile, cei de la Companie au săpat și au făcut un racord la rețeaua de canalizare, apoi au astupat cu pământ. Când a început să plouă, pământul s-a lăsat. Eu am rămas blocat de dimineață. Aici trebuie adusă piatră și tasată, pentru că ne rupem mașinile“, a spus Dumitru Tuță, locuitor pe Aleea III Bariera Vâlcii.

Am încercat să întrebăm reprezentanții Primăriei Craiova dacă este o rezolvare pentru problemele craiovenilor care locuiesc pe aceste străzi ale orașului și pe altele, dar nu am fost luați în seamă.Comenteaza acum

Alte stiri

16 martie 2018

Vâlcea: Se închide circulaţia rutieră pe pasarela Oltchim

Pentru reparația capitală a pasajului de racord DN 64 Pasarelă Oltchim (CF), în vederea creșterii sigurantei circulației rutiere și pietonale, traficul rutier va fi închis în totalitate în perioada 15.03.2018 – 01.11.2018. Pentru a ajunge ...

Sumarul ediției de miercuri, 10 decembrie 2014

Actualitate

» Horoscop
» Craiova: Declaraţii ale fostului primar Solomon la eliberarea din penitenciar – VIDEO
» Guvernul a aprobat creșterea salariului de bază minim brut pe ţară
» Vremea rece a umplut spitalele din Gorj
» Guvernul a declarat datele de 24 şi 31 decembrie drept zile libere
» Craiova: Antonie Solomon a ieşit din penitenciar
» Vremea se-ncălzeşte
» Gospodării şi locuinţe sociale inundate în judeţul Vâlcea
» Antonie Solomon, fostul primar al Craiovei, eliberat

Local

» Îmbulzeală la alimentele de la Uniunea Europeană
» Olt: Proiectul noului regulament de parcare din Slatina, suspendat
» Coadă la ajutoare de la UE
» Premii de la Primăria Vâlcea pentru 22 de cupluri care şi-au aniversat Nunta de Aur
» Mehedinţi: Îmbulzeală la alimentele de la UE

Dolj

» De ce a cerut Ministerul Culturii amânarea chermezei de la Bruxelles
» România vrea spital de 200 de milioane de euro la Craiova
» Antonie Solomon: Nu regret că am fost primarul Craiovei
» Inundații cu scandal la Teasc
» Sute de hectare de teren acoperite de ape
» Şirul luminii lui Amza Pellea, la Băileşti
» Profesorii fug de examenul de definitivat
» Școlile nu mai pot face angajări fără să anunțe public posturile
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Polițist acuzat că „sifona“ informații din dosarele colegilor
» 350.000 de euro pentru demolarea stadionului „Oblemenco“
» Monografia „Irinel Popescu sau triumful transplantului hepatic în România“, lansată astăzi la Craiova
» Terenuri agricole inundate în Dolj
» Lacul Florilor le-a inundat grădinile
» Profesorii se pregătesc de examen
» Autoritățile, în alertă din cauza precipitațiilor
» Expoziţie comună de pictură pentru zece elevi craioveni
» Dolj: Nouă şoferi au rămas pietoni în urma unei acţiuni a poliţiştilor de la Rutieră

Gorj

» Inundaţii la Bengeşti-Ciocadia
» Bătaie pe locurile de muncă din străinătate
» Profesoară spulberată pe trecerea de pietoni
» Zăpadă de 50 de centimetri la Rânca
» Gorj: Traficant de droguri, condamnat la muncă în folosul comunităţii
» Gorj: Marin Condescu şi Viorel Temelescu nu scapă de controlul judiciar
» Gorj: Profesoară accidentată grav pe trecerea de pietoni

Mehedinţi

» Preot pedepsit de… poliţişti

Sport

» Pârvuț a înlocuit-o pe Ada Nechita
» Alex Coman a vrut să facă fotbal, dar este numărul 1 în tenis
» Fotbal – Liga Campionilor
» Polo – Ungaria – România, scor 20-10, în Liga Mondială
» Felix Grigore: ” Nu ne-am propus să jucăm în Europa”
» Alex Coman – ” Djokovic” din Bănie
» Handbal (m) – Liviu Andrieș: Încheiem anul 2014 cu o deplasare foarte grea
» Fotbal – Dan Matei, noul antrenor al echipei Gaz Metan Mediaş

Bani & Afaceri

» Olt: Taxele şi impozitele locale nu se modifică în 2015 pentru slătineni

Magazin

» Bancul zilei

Top