21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Vânzătorii de carne, în atenţia poliţiei

Craiova: Vânzătorii de carne, în atenţia poliţiei

(Foto: monitorulcj.ro)
(Foto: monitorulcj.ro)

Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu specialişti din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Dolj au organizat ieri o acţiune, în municipiul Craiova, pentru prevenirea şi combaterea faptelor de evaziune fiscală şi activităţilor ilicite de comerţ din domeniul comercializării cărnii şi a produselor din carne.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au verificat 12 societăţi comerciale, 7 persoane fizice verificate precum şi mai multe autovehicule de transport. În urma neregulilor constatate au fost aplicate 7 sancţiuni contravenţionale în valoare de 20.000 de lei. De asemenea, poliţiştii au confiscat şi peste 115 kg carne fără documente care să ateste provenienţa legală a acesteia.

În cadrul controlului efectuat în Piaţa Craioviţa din Craiova, a fost identificată G. Elena, de 38 de ani, din Craiova, care a comercializat cantitatea de 33 kg carne vită pentru care nu a deţinut documente care să ateste provenienţa legală a acesteia.
Persoana a fost sancţionată contravenţional cu suma de 5.000 de lei, dispunându-se totodată confiscarea cantităţii de carne comercializată fără documente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS