15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPovestea din spatele Orășelului Copiilor

Povestea din spatele Orășelului Copiilor

Pentru că i se pune la dispoziție esplanada Teatrului Național cu titlu gratuit, firma PINK PARK din Buzău a organizat aici Orășelul Copiilor și va finanța cu 16.000 de euro spectacolul din noaptea de Revelion - Foto: Lucian Anghel
Pentru că i se pune la dispoziție esplanada Teatrului Național cu titlu gratuit, firma PINK PARK din Buzău a organizat aici Orășelul Copiilor și va finanța cu 16.000 de euro spectacolul din noaptea de Revelion – Foto: Lucian Anghel

Asocierea municipiului Craiova cu firma PINK PARK SRL din Buzău, care se va ocupa de principalele evenimente ale iernii – Orășelul Copiilor și spectacolul de Revelion, a fost prilejul unei noi discuții, de data aceasta într-o conferință a PNL Dolj. Consilierii din opoziție au fost deranjați, joia trecută, de lipsa de transparență legată de această asociere, aceștia sugerând, printre altele, să se facă licitații pentru astfel de evenimente și cerând detalii despre plata utilităților, capacitățile tehnice și financiare ale societății. Administratorul firmei a spus pentru GdS că primăria plătește toate utilitățile și oferă terenul gratuit pentru Orășelul Copiilor, iar el va scoate din buzunar 16.000 de euro pentru a finanța „Concertul extraordinar de Revelion“.

Consilierii locali ai municipiului Craiova au votat joia trecută asocierea dintre Primăria Craiova, prin consiliul local, cu firma PINK PARK SRL din Buzău, pentru organizarea Orășelului Copiilor și a spectacolului din seara de Revelion. Asocierea a iscat discuții în plen, când consilierii din opoziție s-au plâns cu privire la faptul că nu a fost organizată o licitație pentru aceste servicii, ca să se facă o selecție mai bună a firmelor, dar și cu privire la amplasamentul orășelului – vecinătatea unui șantier. Aceștia au cerut și detalii legate de capacitatea tehnică, financiară sau de cine va suporta costul utilităților, detalii pe care nu le-au primit încă și nici nu au fost trecute în proiectul de hotărâre. „Am spus și în ședința de consiliu local, suntem în 2014, cred că orașul nostru și copiii craioveni au nevoie de un orășel cel puțin la nivelul anului 2010. Acele echipamente ne aduc nouă aminte de copilărie. Nici nu s-a terminat bine ședința (de joi – n.r.) că a doua zi se montau deja echipamentele pe esplanada Teatrului Național. Am solicitat atât la comisii, cât și în ședință să vedem cine plătește curentul pentru o lună și jumătate la acele echipamente, cine plătește gunoiul. Fiind mulți comercianți pe esplanadă, într-o lună și jumătate se produc mulți metri cubi de gunoi. Nu a fost nicidecum un lucru bine făcut. Nu mai vreau astfel de lucruri și nu îi cer primarului Craiovei decât să colaboreze mult mai bine cu consiliul local și cu cetățenii Craiovei“, a punctat consilierul local PNL Marian Vasile, ieri, în cadrul unei conferințe de presă.

buhuhu

Care e povestea asocierii?

Firma SC PINK PARK SRL a fost înființată acum aproximativ șapte luni, fiind înregistrată la Registrul Comerțului pe 29 mai. Aceasta are ca obiect de activitate „bâlciuri și parcuri de distracții“ și are sediul într-un apartament din Buzău. Totodată, nu figurează cu înregistrări în ceea ce privește vreun sediu secundar sau punct de lucru.
Firma a făcut o adresă Primăriei Craiova pe 5 noiembrie, iar la aceeași dată, adresa a și fost înregistrată la sediul municipalității. Propunerea administratorului societății a fost ca primăria să-i ofere cu titlu gratuit esplanada Teatrului Național „Marin Sorescu“, iar firma să organizeze Orășelul Copiilor, ocupându-se, în același timp, și de „Concert extraordinar de Revelion 2015“, pe care urmează să-l finanțeze cu 16.000 de euro, fără a implica primăria cu vreun cost.
Primăria, la rândul ei, are obligația de a asigura racordarea la sursa de energie electrică și de a se asigura că cele două evenimente se vor desfăşura „în cele mai bune condiţii, cu respectarea legislaţiei în vigoare“. Practic, singurul cost suportat de firmă este cel al organizării spectacolului de Revelion, în timp ce primăria vine cu plata utilităților și cu spațiul pus la dispoziție cu titlu gratuit. De menționat că, în mod obișnuit, chiria pentru zona 0 a orașului în care se încadrează esplanada teatrului este de 0,5 lei/mp/zi, iar asocierea este valabilă între 1 decembrie 2014 și 15 ianuarie 2015.

Administrator: „Ați văzut orășelul? Mi se pare cel mai frumos din ultimii 20 de ani“

Contactat de GdS, administratorul firmei, Adrian Prunaru, a explicat istoricul organizării de bâlciuri de către familia sa, însă a refuzat să spună în ce alte firme a mai fost implicat. „Este a treia generație care se ocupă de așa ceva. Chiar dinainte de Revoluție, familia noastră s-a ocupat de aceste activități. Eu sunt unic asociat, dar am mai fost asociat și la alte firme, însă nu văd la ce v-ar folosi numele firmelor din trecut. Mie, Orășelul Copiilor din Craiova mi se pare cel mai frumos oraș făcut în ultimii 20 de ani“, a spus Prunaru. Totuși, acesta mai figurează ca asociat la PRUNARU DIS PARC SNC, o firmă tot din Buzău, înființată în anul 1994.
Prunaru a mai precizat că, pentru spectacolul de Revelion, „nu noi alegem artiștii. Primăria Craiova spune cine vrea să vină, noi luăm legătura cu firmele de impresariat ale artiștilor respectivi, iar pentru noaptea de Revelion punem la dispoziție 16.000 de euro. Pe perioada asocierii, utilitățile sunt plătite de primărie“, a încheiat administratorul PINK PARK.
GdS a încercat să ia legătura cu reprezentanții municipalității, pentru a vedea la ce artiști s-au gândit pentru spectacolul din noaptea dintre ani, însă aceștia nu au putut fi contactați.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS