14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOlt: Spitalul din Drăgăneşti ar putea fi redeschis anul viitor

Olt: Spitalul din Drăgăneşti ar putea fi redeschis anul viitor

Spitalul din Drăgăneşti ar putea fi redeschis anul viitor şi ar urma să funcţioneze în subordinea SJU Slatina (Foto: linia1.ro)
Spitalul din Drăgăneşti ar putea fi redeschis anul viitor şi ar urma să funcţioneze în subordinea SJU Slatina (Foto: linia1.ro)

Autorităţile locale fac demersuri pentru ca în prima jumătate a anului viitor spitalul din oraşul Drăgăneşti, judeţul Olt, să fie redeschis, scriu jurnaliştii de la Gazeta Nouă. Deşi finanţare există pentru deschiderea acestui spital, care va funcţiona ca un Centrul Multifuncţional în subordinea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina şi care ar urma să deservească 55.000 de persoane, problemele apar atunci când vine vorba de aprobări. „Noi ne-am dat acceptul pentru înfiinţarea acestui Centru Multifuncţional de la Drăgăneşti. Am făcut toată documentaţia. Lucrurile sunt foarte complicate, pentru că cei de la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Olt nu pot mări pur şi simplu bugetul spitalului, totul trebuie făcut în baza unor documente”, a spus Andrei Iordache, managerul SJU Slatina. La rândul său, preşedintele CAS Olt, Florin Ciocan, spune că trebuie pusă la punct baza legală, apoi încheiat contractul de finanţare.

Conducerea SJU Slatina va trebui să rezolve şi problema personalului medical, ceea ce presupune redistribuirea medicilor şi a asistentelor de la spitalul slătinean în noua unitate spitalicească ce va apărea la Drăgăneşti, în condiţiile în care spitalul din Slatina se confruntă cu deficit de medici pe unele secţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS