11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Porţiunea din partea carosabilă a DJ 641 Mischii - Caracal se menţine inundată

Dolj: Porţiunea din partea carosabilă a DJ 641 Mischii – Caracal se menţine inundată

În urma precipitațiilor căzute în ultima perioadă, în localitatea Pielești, sat Părșani, s-au produs creșteri de niveluri și debite pe pârâul Teslui, fără depășirea cotelor de apărare, menținându-se inundată partea carosabilă a DJ 641 Mischii – Caracal, zona de sub traversarea podului de cale ferată, pe o lungime de 70-80 m cu o înălțime a lamei de apă de 65 cm.
Circulația în zonă se menține închisă, până la retragerea apei de pe carosabil, fiind dirijată pe rute ocolitoare:
– pentru trafic ușor se va circula pe strada Vidin;
– pentru trafic greu se va circula pe ruta DC 87- DE 574 – DJ 641

Administrația Bazinală de Apă Jiu – Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj a intervenit cu Formația Robănești în cursul nopții trecute în comuna Drăgotești, sat Popânzălești, cu 50 saci umpluți cu nisip, pentru a face preventiv o linie de apărare, la podul de lângă Mănăstire, pentru împiedicarea pătrunderii apei din revărsarea Tesluiului în curtea Mănăstirii Popânzăleşti. În urma ultimelor informații, nivelul apei pe pârâul Teslui în amonte este în scădere.

A.B.A Jiu a anunţat că debitele și nivelurile la stațiile hidrometrice pe râul Jiu au fost  staționare și ușor variabile în bazinul superior și în creștere în rest, datorită efectului combinat al precipitaţiilor lichide căzute în interval, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării. Nivelurile pe râul Jiu la stațiile hidrometrice s-au situat sub COTELE DE APĂRARE, cu excepția s.h. Răcari care la ora 08:00 a atins COTA DE ATENȚIE (C.A.= 330 cm).
Debitele si nivelurile pe afluenți și râurile interioare la stațiile hidrometrice au fost staționare și în scădere în bazinul superior și în general în creștere în restul bazinului hidrografic aflat în administrare. Creşteri mai importante cu depășirea Cotelor de Apărarea s-au înregistrat cu precădere pe unele râuri mici din sudul bazinului Jiu, datorită efectului combinat al precipitaţiilor căzute în interval, cedării apei din stratul de zăpdă și a propagării din amonte.
Staţiile hidrometrice au înregistrat faptul că se situează peste Cotele  de Atenţie râurile:
– pr. Orlea la sh Celei H = 181 cm  (CA + 1 cm)
– pr. Desnățui la sh Dragoia H = 410 cm  (CA + 10 cm)
– pr. Desnățui la sh Calugarei H = 160 cm  (CA + 10 cm)
– pr. Terpeziță la sh Gabru H = 230 cm  (CA + 10 cm)
Pe afluenţI și pe celelalte râuri interioare nivelurile la statiile hidrometrice au fost staționare și în creștere cu 80 cm până la 173 cm.

Conform prognozei elaborate de Compartimentul Prognoze Bazinale al A.B.A. Jiu, precum și de INHGA-CNPH, în următorul interval pe râul Jiu și afluenții săi, nivelurile și debitele vor fi în general staționare și variabile cu tendința de creștere în bazinul inferior, datorită precipitaţiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpada şi propagării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS