10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDiplomă de excelență pentru elevul care a înapoiat un portofel cu bani

Diplomă de excelență pentru elevul care a înapoiat un portofel cu bani

Ionuţ Antoniu Gherlan, elev la Colegiul Naţional „Carol I“ din Craiova, a găsit un portofel cu 770 de lei și l-a predat poliției
Ionuţ Antoniu Gherlan, elev la Colegiul Naţional „Carol I“ din Craiova, a găsit un portofel cu 770 de lei și l-a predat poliției

A găsit un portofel cu bani și l-a predat poliției. Gestul a fost făcut de Ionuţ Antoniu Gherlan, un tânăr de 18 ani, din orașul Dăbuleni, județul Dolj, elev la Colegiul Naţional „Carol I“ din Craiova.
Tânărul a povestit că a găsit portmoneul marți, pe bulevardul Nicolae Titulescu din Craiova, și că nu s-a gândit nici o clipă să păstreze banii. A mers direct la sediul Poliţiei Craiova, unde a predat portofelul în care se găseau 770 de lei şi actele de identitate ale unui cetăţean american. În urma verificărilor efectuate de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Craiova, a fost identificat M. Hayden, de 21 de ani, cetăţean american, cu domiciliul stabil în Utah, SUA, aflat temporar în România pentru a desfăşura activităţi religioase.
„Polițiștii au reușit să-l identifice și să-i restituie acestuia suma de bani și documentele respective“, a declarat Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Dolj.
Ionuț Gherlan își dorește ca gestul său să îi motiveze pe oameni. „Vreau ca spiritul civic de care am dat dovadă să îi motiveze și pe alți oameni spre calea corectă pe care se îndreaptă societatea noastră“, a declarat elevul, care dorește să devină medic. Cetățeanul american i-a mulțumit tânărului și l-a invitat la o cină. IPJ Dolj i-a înmânat tânărului o diplomă de excelență pentru spiritul civic de care a dat dovadă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS