14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: O porţiune a părţii carosabile de pe DJ 641 Mischii - Caracal a fost inundată

Dolj: O porţiune a părţii carosabile de pe DJ 641 Mischii – Caracal a fost inundată

În urma precipitaţiilor căzute în ultimele 24 ore, în localitatea Pielești, sat Parșani, s-au produs creșteri de niveluri și debite pe pârâul Teslui, fără depășirea Cotelor de Apărare, fiind inundată partea carosabilă a DJ 641 Mischii – Caracal, zona de sub traversarea podului de cale ferată, pe o lungime de 90 m cu o înălțime a lamei de apă de 50 cm, potrivit unui comunicat transmis de Administraţia Bazinală de Apă Jiu.
Circulația în zonă a fost închisă de către Poliția Rurală și reprezentanți ai CLSU Pielești, până la retragerea apei de pe carosabil, fiind dirijată pe rute ocolitoare:
– pentru trafic ușor se va circula pe strada Vidin;
– pentru trafic greu se va circula pe ruta DC 87- DE 574 – DJ 641

Conform Raportului Operativ al CLSU Pielești, s-au desfășurat acțiuni de supraveghere a cursului de apă și s-a acționat cu o formație de intervenție alcătuită din doi membri ai SVSU Pieleşti, un agent hidrotehnic al formației Robănești – Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj, cu mijloace de primă intervenție și un buldoexcavator al CLSU Pielești, pentru deblocarea tuburilor de scurgere a apei pârâului Teslui pe sub DJ 641la km 44+200.
În judetul Dolj, cantităţile de precipitaţii înregistrate au totalizat: 16.0 l/mp la Filiasi, 9.6 l/mp la Racari, 18.4 l/mp la Podari, 7.5 l/mp la Zaval, 1.7 l/mp la Scaiesti, 21.0 l/mp la Negoiesti, 14.2 l/mp la Albesti, 14.3 l/mp la Breasta,  0.6 l/mp la Calugarei, 20.7 l/mp la Dragoia, 12.0 l/mp la Goicea, 16.8 l/mp la Gabru, 14.8 l/mp la Afumati, 19.4 l/mp la Fantinele, 15.9 l/mp la Bailesti, 20.3 l/mp la Pielesti, 19.0 l/mp la st.meteo Craiova.
Debitele și nivelurile la stațiile hidrometrice pe râul Jiu au fost în general în creștere ca urmare a efectului combinat al precipitaţiilor lichide căzute în interval, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării. Nivelurile pe râul Jiu la stațiile hidrometrice s-au situat sub Cotele de Apărare.
Debitele și nivelurile pe afluenți și râurile interioare la stațiile hidrometrice au fost în general în creștere în întreg  bazinul hidrografic aflat în administrare, datorită efectului combinat al precipitaţiilor lichide căzute în interval, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării. Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice s-au situat sub Cotele de Apărare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS