15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCampanie de prevenire a violenţei împotriva femeilor, organizată la Craiova

Campanie de prevenire a violenţei împotriva femeilor, organizată la Craiova

(Foto: ghiduldesanatate.ro)
(Foto: ghiduldesanatate.ro)

Şcoala Postliceală Sanitară Christiana din municipiul Craiova a găzduit astăzi o acţiune de prevenire a violenţei în cuplu, organizată în cadrul campaniei internaţionale „16 Zile de Activism împotriva Violenţei asupra Femeii”. Poliţişti din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi psihologi din cadrul organizaţiei neguvernamentale Casa de Cultură a Sindicatelor Craiova au discutat astăzi cu mai multe tinere, cărora le-au oferit recomandări cu privire la importanţa stabilirii unor reguli şi limite de toleranţă încă de la începutul unei relaţii, astfel încât aceasta să fie una sănătoasă, lipsită de forme de violenţă. Fetele au fost informate cu privire la faptul că violenţa în cuplu poate începe treptat, manifestându-se iniţial sub forma violenţei sociale (izolarea de familie, prieteni, interzicerea frecventării cursurilor şcolare), violenţei spirituale (interzicerea sau limitarea satisfacerii necesitatilor moral-spirituale), violenţei economice (interzicerea activităţii profesionale şi obţinerii de venituri proprii în scopul creării dependenţei faţă de agresor), violenţei sexuale, violenţei psihologice sau a violenţei verbale şi poate ajunge la cea mai gravă formă – violenţa fizică.

De asemenea, tinerelor le-au fost făcute recomandări privind modalităţile de respingere a unor comportamente agresive ale partenerului, atrăgându-li-se atenţia cu privire la faptul că manifestările agresive se vor repeta întotdeauna, iar agresorul va aduce victima în situaţia de a se devaloriza permanent si de a se considera vinovată pentru ceea ce i se întâmplă. Totodată, poliţiştii au informat tinerele prezente cu privire la prevederile legislative care vin în sprijinul victimelor violenţei domestice.

Campania „16 Zile de Activism împotriva Violenţei asupra Femeii” se desfăşoară în România în perioada 25 noiembrie – 10 decembrie 2014, fiind marcată prin evenimente publice pe tema violenţei asupra femeii şi a protejării drepturilor omului în general. Perioada aleasă pentru desfăşurarea campaniei se încadrează între două zile cu semnificaţie: 25 noiembrie – Ziua Internaţională împotriva Violenţei asupra Femeilor şi 10 decembrie – Ziua Internaţională a Drepturilor Omului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS