6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOlt: Tomograf nou și modernizări la Spitalul Județean de Urgență Slatina

Olt: Tomograf nou și modernizări la Spitalul Județean de Urgență Slatina

Un computer tomograf nou a fost adus la Spitalul Județean de Urgență Slatina pentru Unitatea de Primiri Urgențe (UPU), care a fost anul acesta extinsă, modernizată, recompartimentată și dotată cu echipamente medicale, potrivit Agerpres.

Managerul unității medicale, Andrei Iordache a precizat că noul tomograf va fi pus în funcție în luna ianuarie, iar până atunci va fi instalat și vor fi obținute toate avizele necesare. Iordache a mai spus că UPU, acum extinsă și modernizată va fi inaugurată peste două săptămâni și până atunci se vor încheia toate lucrările rămase încă nefinalizate. Pentru dotarea cu echipamente medicale și extinderea UPU de la Spitalul Județean de Urgență Slatina au fost investite peste șapte milioane de lei, de către Consiliul Județean Olt, Primăria Slatina și Ministerul Sănătății. Aproximativ 4,4 milioane lei din suma menționată a fost folosită pentru dotarea cu echipamente și aparatură medicală.

La Spitalul Județean de Urgență Satina sunt în curs și alte schimbări, secțiile de Pediatrie și Neonatologie urmând a fi recompartimentate și dotate cu alte echipamente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS