10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţi: Utilajele au intervenit pentru deszăpezirea străzilor din Severin

Mehedinţi: Utilajele au intervenit pentru deszăpezirea străzilor din Severin

Prima zăpadă din această iarnă a determinat autorităţile mehedinţene să se mobilizeze pentru a interveni pe artere pentru îndepărtarea zăpezii de pe străzi, încă din noaptea de luni spre marţi. Deşi stratul de zăpadă depus nu a fost foarte mare, ci de doar câţiva centimetri, operatorul de deszăpezire din municipiu a întrunit comandamentul de iarnă, încă de marţi, la ora 3.00.

Primii fulgi de nea la Drobeta Turnu Severin au căzut în noaptea de luni spre marţi, dar din cauză că temperaturile nu au fost foarte scăzute, zăpada nu a îngheţat. Astfel, circulaţia se desfăşoară pe parcursul acestei zile în condiţii de iarnă, dar fără să se înregistreze incidente.
“La ora 3.00 a început împrăştierea materialelor antiderapante. Am început la ora 6.30 cu degajarea străzilor. Nu a fost nevoie de toate utilajele pe care le avem în dotare. Am început cu urgenţele 0 şi mai târziu s-a ajuns şi la urgenţele 4”, a declarat directorul operatorlui de deszăpezire din Drobeta Turnu Severin, Constantin Traşcă, adăugând totodată  că o reală problemă în intervenţia drumarilor suntmaşinile parcate în oraş, de o parte şi de alta a străzilor, astfel încât zăpada nu poate fi îndepărtată în totalitate.
Pentru intervenţia în municipiu, operatorul de desyăpezire are peste 20 de utilaje la dispoziţie.  Intervenţia lor a fost coordonată de la nivelul municipalităţii de către viceprimarul Marius Screciu, cel care face apel la locuitorii din Drobeta Turnu Severin şi agenţii economici, să îşi degajeze trotuarele de zăpadă.
“În principiu, lucrurile au mers bine, n-au fost probleme mari. În acest moment, la ora la care vorbim, (n.r. marţi după amiază), în Drobeta Turnu Severin se circulă fluent, nu sunt probleme de circulaţie. Sperăm că şi cetăţenii să degajeze zăpada de pe trotuare, pentru că este sarcina fiecăruia să intervină în faţa casei, a porţii. Şi agenţii economici au aceeaşi obligaţie, în ideea de a se putea circula bine şi fluent şi pe trotuare”, a declarat Screciu.
Codul galben de vreme capricioasă expiră marţi seara, iar meteorologii spun că vremea se mai încălzeşte şi se aşteaptă precipitaţii sub formă de lapoviţă.


Editor: Anca Dumitraşcu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS