14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Doi minori afgani ascunşi în mijloace de transport, descoperiţi la P.T.F. Calafat

Dolj: Doi minori afgani ascunşi în mijloace de transport, descoperiţi la P.T.F. Calafat

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu au descoperit doi cetăţeni afgani minori, care intenţionau să intre ilegal în România, ascunşi  în mijloace de transport.

Poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, au descoperit  doi cetăţeni afgani , cu vârste de 15 respectiv 17 ani, care intenţionau să intre ilegal în România. Aceştia erau ascunşi într-un camion condus de un cetăţean turc, care transporta produse electrice din Turcia pentru Polonia.
În timpul cercetărilor cei doi au declarat că sunt cetăţeni afgani, au plecat din ţara lor în urmă cu aproximativ 2 luni şi au intrat ilegal în Turcia ascunşi în mijloace de transport. În Turcia au fost ajutaţi de cetăţeni ale căror date de identitate nu le cunosc, care i-au urcat în camion pe timp de noapte, tăind prelata şi lipind-o pe interior, fără să ştie şoferul.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor, iar conform protocolului româno – bulgar, migranţii, conducătorii auto şi mijloacele de transport au fost predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS